MuziekMuziek

Mannen nemen de tijd!!

Na jaren van drukte en stress is de man weer  tot rust gekomen. Of de crisis hier een extra boost aan heeft gegeven, dat denk ik wel. De crisis heeft ons gedwongen om eens goed naar onze levensstijl te kijken. De conclusie is denk ik dat de goede jaren ons hebzuchtig hebben gemaakt en we snelheid boven kwaliteit zijn gaan kiezen.

Mannen nemen de tijd

Hoe anders is dat nu. Sinds ik ben begonnen met mijn blog iets meer dan een halfjaar geleden is de man weer aandacht aan kwaliteit gaan geven aan zichzelf. Mijn blog werd breder in zijn onderwerpen en deze sloten bij deze levensstijl aan. Het mooiste is dat ook de man zich hier aanpasten…..nee het ligt niet aan mijn blog dat de mannen zijn gaan veranderen,dat zou teveel eer zijn. Maar de man is weer zijn rust gaan vinden in het leven  en wil graag kwaliteit terug in de dingen die hij doet.

Rust in de badkamer

Om er goed uit te zien is ook rust nodig, ga weer eens lekker ouderwets jezelf tijdens het scheren inzepen met een kwast. Kies ook hier voor kwaliteit en ga voor een dassenhaar kwast….ja die zijn wat duurder maar hij gaat de komende 30 jaar mee!! Maar ook een goede vervanging voor je Gillette mes is het saftey razor dit zal even wennen zijn,maar geeft jezelf zoveel voldoening als je hier lekker mee kan scheren. Het is niet moeilijk als je er maar de tijd voor neemt.

Rust in de keuken

Koken is een belangrijk onderdeel van mijn blog… ook mijn recepten hebben de rust en kwaliteit nodig die zo belangrijk is. Niets geen snelle maaltijd uit zakjes en pakjes, maar gewoon lekker en eerlijk eten. Mooie producten hebben tijd nodig om te rijpen en te groeien, kies daarom eens voor minder vlees en als je wel vlees uit, haal dit dan bij een goede slager of nog beter bij de boer zelf. Vraag je slager eens om vlees wat minder gangbaar is maar juist daarom niet duur en wel net zo lekker. Neem ook eens de tijd om te kijken wat er op een pak met kant en klare spullen staat, zoveel E nummers en conserveringsmiddelen. Helemaal niet nodig, maak het eens zelf… 100% beter voor jou en je lijf en 100% lekkerder. Tegenwoordig kan je alles googlen ook recepten en producten, dus wanneer je met een pak in je handen staat kijk eens op internet of je het recept kan vinden die dat pak overbodig maakt. Neem ook eens een kijkje op onze foodblog Familie over de Kook.

Rust in de avond

Iets wat er  niet bij mag  ontbreken is een lekkere en rustige avond, niet iedere avond is er één vol rust hoor. Maar plan eens 2 avonden in de week voor jezelf in (partner is welkom). T.v blijft lekker uit, pak een boek of praat weer eens met elkaar… nog leuker haal van zolder die oude spelletjes eens tevoorschijn, super leuk! Dus na een geweldige maaltijd een heerlijke en goede kop koffie met een lekkere limoncello blijf je lekker aan de eettafel zitten en zet goede muziek aan, schenk een heerlijke whisky in en ga lekker ouderwets genieten!!!

Proost en geniet in alle rust van het leven en de kwaliteit die het kan hebben.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Prachtige blog, past helemaal in de stijl van gezond leven!
    Maarrr… Helaas wat jammer van die sigaar, kan echt niet meer! Puur reclame voor de sigarenboer maar niet voor de kapper! Doe daar niet aan mee , geeft onze jeugd verkeerd voorbeeld!

  • Die sigaar is een van de weinige echt slechte gewoonte die ik mijzelf permitteer. Het past voor mij helemaal in het plaatje van ontstressen, ik neem aan dat iedereen zijn verantwoordelijkheid kent. Ik zelf rook denk ik maximaal 3 tot 4 sigaren per jaar. Zo houd ik het speciaal en kan ik er ook echt van genieten. Ik zal niemand vertellen dat het roken goed voor hen is maar dat stukje ontspanning is soms ook wel heel erg lekker hoor!

Written by Jan Willem Huffmeijer