MuziekMuziek

The Famous Grouse, Whisky van de maand februari.

The Famous Grouse, Whisky van de maand februari.

Famous_Grouse_logo,_2012

In het zuiden van de Highlands in de plaats Perth(Schotland) wordt The Famous Grouse Blended Scotch Whisky geproduceerd door Matthew Gloag & Son. “The Grouse Brand is ontstaan in 1896, de bedoeling was het voorzien van de edellieden die in dit gebied kwamen jagen en vissen. De enorme groei en populariteit heeft er voor gezorgd dat vanaf 1905 de naam is omgedoopt tot ‘The Famous Grouse’. De bekendste vogel van Schotland is de Red Grouse, een Schotse sneeuwhoender. Deze zeldzame inheemse vogel siert van oudsher het etiket.

Hugging Grouse - Saltire - no text

De reden dat de whisky van The Famous Grouse de Favoriet van Schotland is, komt door de rijke en zachte smaak van deze whisky en doordat The Famous Grouse al meer dan 30 jaar de meest gedronken whisky is van Schotland. Deze zachtheid heeft hij te danken aan de manier waarop ze bij The Famous Grouse het hout voor de vaten selecteren. Er worden voor het rijpen van de whisky meer sherry vaten gebruikt dan welke andere blended whisky doet. Aan de basis van deze prachtige blend staan twee super malts, The Macallan en de Highland Park. The Famous  Grouse is een van de weinige die zulke goede malts gebruikt. Bij The Famous Grouse geloven zij ook in een goed huwelijk. Zo’n 6 maanden voor het bottelen worden de malt en de grain whisky met elkaar ‘gehuwd’ de reden voor dit huwelijk is het verkrijgen van een constante en stabiele smaak.

mgrouse-118Onze bevindingen:

De kleur: Licht goud.

De neus: Zachte geur van turf en vanille vormen de basis, maar ook tonen van appel en citrus komen boven.

De smaak: kruidig en fruitig met smaken als appel en het zoete van toffee.

De afdronk is lang en zacht met veel toffee smaak en een beetje rook.

Een erg lekkere en zachte whisky met hele mooie balans, deze whisky is prima als  basis voor in de whiskykast.

Prijsindicatie van The Famous Grouse: Rond de €18.49 (70cl.)

Voor meer informatie over The Famouse Grouse klik hier.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer