MuziekMuziek

Tattoo Sleeve: eindelijk begonnen met tatoeëren

Jan Willem Huffmeijer met Sleeve van een oldschool rockabilly tattoo

Ik droom er al heel erg lang van, een echte tattoo sleeve. Ik vind het te gek en wist ook al heel lang wat ik wilde hebben. Hier heb ik ook al eerder over geschreven op de blog. Ik heb namelijk eerder een pin-up laten tatoeëren op mijn bovenarm. Er moest nog een hoop gebeuren en ik had nog een hoop wensen. Nu is het eindelijk aan!!! Ik ben begonnen met het laten zetten van mijn tattoo sleeve.

Welke stijl tattoo gaat het worden?

Nu heb ik hierover niet heel lang hoeven nadenken hoor. Voor mij was het zo klaar als een klontje. Ik wilde er heel graag nog een pin-up bij…ik ben immers gek van vrouwen. Het is een soort van eerbetoon aan de vrouwen in mijn leven. Daarnaast wilde ik het heel graag opgebouwd hebben in de rockabilly stijl. Ik ben vanaf mijn jeugd gek geweest op muziek en vooral blues. Past heel mooi in het thema! Daarnaast vind ik de mansruin style te gek. Echter moet het wel een vriendelijke tattoo worden. Geen wapens of skulls. Oja, mijn vak van barbier wilde ik er ook in hebben. Maar niet te standaard…..whahaha daar ben ik niet zo van. Dus er komt een kappersmes in…. maar hoe dat blijft nog even een verrassing.

Wie gaat het tatoeëren?

Voor mijn tattoo ga ik naar BullyBoy (Barend Smink) de enige echt in Hoofddorp. Barend komt al een tijdje bij mij in de barbershop en de klik tussen ons is groot. Het allerbelangrijkste voor mij is vertrouwen. Een tattoo staat immers voor de rest van je leven op je arm. Barend heeft mijn vertrouwen en daarbovenop ook nog eens 22 jaar ervaring. Tja, wie anders moet het dan maar gaan doen. Mijn arm is het klapstuk maar ook Marie Louise is pas door hem onderhanden genomen. Haar arm begint inmiddels ook aardig vol te raken. Kortom, de handtekening van BullyBoy is op ons beiden te vinden. (en ja, we betalen gewoon zelf onze tattoo’s)

Een tattoo sleeve en zijn verzorging

Ik heb gekozen voor een hele tattoo sleeve. Dat wil zeggen van de bovenkant schouder tot aan de pols. Ik ga ook nog voor een kleinstukje van de zijkant van mijn hand. Best heftig, want daarmee kan je het nooit meer verbergen en zal iedereen mij maar moeten nemen zoals ik ben. Iets waar ik vanaf het moment dat ik geboren ben in geloof. Dus voor mij is de schok iets minder groot dan voor mijn omgeving. De verzorging van een sleeve is niet anders dan met een gewone tattoo. Ik was hem met neutrale zeep 4 keer per dag. Daarna smeer ik hem in met Bepanthen crème. Verder geef ik de tattoo zoveel mogelijk lucht. Zo kan hij mooi en snel herstellen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer