MuziekMuziek

Je eerste tattoo laten zetten

Je eerste tattoo laten zetten is altijd een spannend moment, ik kan die van mij nog als de dag van gisteren herinneren. Een tattoo moet je nooit in een opwelling laten zetten, dit levert je geheid veel spijt op. Gelukkig letten veel shops goed op of je het ook daadwerkelijk echt wil en of je het niet in een dronken bui laat zetten. Een goede tattoo shop, plaatst nooit een tattoo als je dronken bent en of drugs gebruikt heb. Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen.

Schermafdruk 2015-02-08 20.31.19

Waar moet je nog meer op letten

1. Weet dus wat je wilt!

2. Ga op zoek naar een tatoeerder waar jij een goed gevoel bij krijgt en kijk samen naar de mogelijkheden voor je tattoo. Het is belangrijk dat de tattoo bij je past en dat je dus geen spijt krijgt achteraf. Bevalt een ontwerp je dus niet, schroom niet om dit aan te geven.

3. Gebruik geen alcohol of drugs 48 uur voor het plaatsen van je tattoo.

4. Let goed op dat er in een steriele omgeving gewerkt wordt en dat de materialen die de shop gebruikt maar 1 keer gebruikt worden. Het materiaal moet echt uit een dichte verpakking gehaald worden als hij/zij gaat beginnen met tatoeëren. Gebeurt dit niet…Run as fast as you can!!!!

5. Eet iets voor het tatoeëren, wanneer je een tattoo laat zetten daalt je suikerspiegel, wat kan leiden tot flauwte.

image

Tips voor na het plaatsen van je tattoo

1. Doe de eerste 2 dagen geen nieuwe kleding aan. Er komt vaak nog wat inkt uit de wond wat dan afgeeft op je kleding…is anders toch zonde van je nieuwe hagelwitte overhemd.

2. Zit zo min mogelijk aan je tattoo en als je dit wel doet, was dan je handen goed met een desinfecterende zeep.

3. Houd je tattoo vet, dit kan met vaseline of een ander vette crème, als het maar ongeparfumeerd is.

4. Ga niet krabben als je jeuk krijgt en krab zeker niet de korstjes van de tattoo.

5. Vermijd de zon de eerste 2-3 weken, smeer daarna goed je tattoo in met een zonnebrand crème.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
Written by Jan Willem Huffmeijer