MuziekMuziek

Oldschool mannenkapsels 2014 ( Uitleg + foto’s)

De oldschool mannenkapsels zijn echt nog niet uit!

Begin dit jaar is even gedacht dat de oldschool mannenkapsels helemaal uit zou raken. Deze zomer zouden wij mannen allemaal weer genoeg hebben van de opgeschoren zijkantjes en zou het allemaal weer wat ‘normaler’ worden! NIET DUS!! Juist met de zomer in aantocht zijn die korte zijkanten erg lekker. Wel zie ik langzaam de scheiding wat minder heftig worden en wordt het haar wat meer achterover gekamd. Dit had ik wel al zien aankomen en dat heb ik pas behandeld (voor meer info klik hier)

Kort opgeschoren en strak achterover

De mannenkapsels blijven dus lekker oldschool maar met minder scheiding. Het kapsel vraagt om meer symmetrie. Niet kort opscheren tot de scheiding maar vloeiend tot boven en dan mooi laten overlopen. Zodat je geen rare plukjes op de scheiding krijgt wanneer je het toch achterover draagt. Wel blijft het opscheren echt iets wat met veel aandacht moet gebeuren. Daar zie je de kwaliteit van de barbier in terug.

20140607_120842_resized
Zo scheer ik zelf op.

Pomade voor de echte oldschool mannenkapsels

De producten die je gebruikt kunnen je kapsel maken of breken. Goede producten zijn dus erg belangrijk. Pomade is samen met het oldschook mannenkapsel helemaal terug van weggeweest en deze producten zijn dus ook het beste voor je kapsel. Mijn favorieten: Suavecito (klik hier ) en Reuzel (klik hier). Ik werk nog niet heel lang met reuzel maar dit is echt een topper voor dit kapsel. Mijn eigen kapsel is ook goed kort bovenop en moet dus wel goed in de pomade om het lekker strak te houden. Ik zelf gebruik dus beide pommades van Reuzel, eerst doe ik de groene in mijn haar voor de stevigheid en daarna de rode voor de glans. Zeker proberen!! Werkt echt heel goed!!

DSC04132
Reuzel voor de oldschool mannenkapsels.

bd7f18c36420b32946aea212617812fc

old school mannenkapsel

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer