MuziekMuziek

Mijn tattoos, de weg naar een Old Skool Sleeve

Niet zo lang geleden had ik alleen 1 kleine tattoo op mn schouderblad. Deze heb ooit in Tsjechië laten zetten, toen ik net 18 geworden was. Ik wilde al heel lang een tattoo, maar mocht deze pas laten zetten van mijn ouders als ik 18 was.(wat luisterde ik goed hé) Ik heb mijn eerste tattoo zelf ontworpen, dit omdat ik niet zomaar een tattoo op mn lijf wilde hebben, het moest voor mij bijzonder zijn. De eerste keer dat ik in Tsjechië de Tattoo Shop in liep had ik gedronken en had ik mijn ID-kaart niet bij me, helaas kon ik daardoor onverrichte zaken naar ‘huis’. Ik mocht wel de volgende dag terugkomen, met ID-kaart en mn roes uitgeslapen. Wat was ik trots op mn tattoo!!! Dit is heel lang ook echt mijn enige tattoo geweest. Toen ik vorig jaar een fotoshoot had voor de Grazia en daarvoor uit mn kleren moest, stond de Crew helemaal verbaasd dat ik geen tattoo’s had. Hun letterlijke woorden waren “huh maar jij bent toch een barbier???” Ik heb hier zo hard om moeten lachen…alsof iedere barbier helemaal vol staat met tatoeages! Daarna is het nog vele malen voorgekomen dat mensen verbaasd waren dat ik niet helemaal vol sta met tattoo’s. Nu ben ik dus niet ‘vies’ van tatoeages, sterker nog ik vind veel tatoeages mooi. De stijl die ik erg kan waarderen is die van de ‘Old Skool’. Daarom heb ik een paar maanden geleden besloten dat ik voor een Old Skool Sleeve wil gaan. De eerste tattoo van mijn Sleeve is al gezet, een roodharige Pin Up. Hij is nog niet echt naar mijn zin, het gezicht is niet zo heel erg mooi gelukt,  ze kijkt namelijk een beetje loens. Misschien vinden veel mannen dit bij een echte vrouw dit ‘sexy’, maar geloof me, je tattoo wil je strak hebben en dus geen loens kijkende Pin Up. Hier moet ik dus nog voor terug om dit te laten bijwerken. Een Sleeve zet je niet in 1 keer, hier trek ik dus lange tijd voor uit, of ik moet komende maand de Staatsloterij winnen!!! Een beetje Sleeve kost toch wel snel zo’n 2000 euro en als vader van 2 opgroeiende kinderen heb ik dit niet in mijn achterzak zitten.

Maar maakt een tatoeage mij meer man dan zonder tattoos??? Hell Yeah!!! Nee, natuurlijk niet. Tatoeages maakt nog wel veel de tongen los. Iedereen heeft er wel een mening over. De ene helft vind het helemaal top en gaaf en de andere helft verafschuwt het. Het stigma dat alleen woonwagenbewoners en aso’s tattoo’s dragen is er vaak nog wel en dit is jammer. Ik vind tatoeages een vorm van kunst en ik vind het niets te maken hebben met je komaf. Sterker nog, ik knip in de zaak een aantal ‘hoge’ zakenmannen die onder hun pak vol zitten met tattoos.

Mijn Tattoos

image
Mijn Pin up, zonder outline gezet. Aan het gezicht moet nog gewerkt gaan worden.

image

image
Mijn eerste Tattoo laten zetten in Praag.

Ben je tatoeëerder en heb je een geweldig idee of ontwerp voor mij laat mij het weten!! 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer