MuziekMuziek

Cards 3D printing solutions alles voor 3D printen.

3D printen en 3D printers

3D printen het is inmiddels een begrip in het bedrijfsleven. Een aantal jaar geleden werd 3D printen voorgesteld als de oplossing voor alles. Helaas werd het nog geen groot succes onder consumenten. Echter in het bedrijfsleven of in de “maak industrie” als ze dit heel mooi noemen is het niet meer weg te denken. Ik denk dat het voor veel consumenten een te lastig onderwerp is om goed de oplossingen te zien. Wanneer jij 3D printen wel gebruikt of zou willen gebruiken. Is Cards 3D printing solutions voor jou wel een mooi bedrijf.

De toegevoegde waarde van 3D printen

Het kan soms best lastig zijn om de meerwaarde van het 3D printen te zien. Zou kan ik mijn voorstellen dat je soms niet helemaal weet waar je 3D printers precies voor kan inzetten. Welke producten of producttype kan je produceren met bijvoorbeeld de sla printer? 3D printer kunnen worden ingezet voor het produceren van onder andere de volgende producten. Echter zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos.

Prototypes

Een prototype is het eerste model van een product dat wordt gebruikt om optredende krachten, de werking of passing van onderdelen te testen en de productie voor te bereiden. De eisen aan een prototype verschilt per productsoort en wordt met 3D-printen heel snel ingevuld.

Jigs

Jigs zijn op maat gemaakte, losse tools die gebruikt worden om de locatie van gereedschappen te geleiden of halfproducten te positioneren.

Fixtures

Een fixture is een op maat gemaakte maar vaste tool die het werkstuk vasthoudt of omklemt voor het uitvoeren van een bewerking. Hierdoor zijn er minder operators nodig.

Cards 3D printing solutions

Cards 3D printing solutions

Cards 3D printing solutions is de partner die altijd voor je klaarstaat op het gebied van de levering, implementatie en het onderhoud van 3D-printers binnen de Benelux. Zij voorzien je onder anderen in 3D filamenten, trainingen en ze bieden je support. Dit wel met de focus op de b2b-maakindustrie. Zij geloven in langdurige partnerships. Zij zijn een onderdeel van cards PLM solutions en value added reseller van Ultimaker.

De relatie tussen PLM solutions en 3D printing

De link tussen cards PLM solutions en cards 3D printing solutions is snel gelegd: de PLM-software van Siemens sluit namelijk naadloos aan op de Ultimaker-printer doordat ze beiden in het 3MF (3D Manufacturing Format) consortium actief zijn. Door middel van Convergent Modeling en Topology Optimization binnen softwareprogramma NX™creëren we het optimale designproces voor additive manufacturing. Ook in de aanstaande NX™12 release wordt deze functionaliteit fors uitgebreid.

Ultimaker Cura-software voor het beste resultaat.

Ultimaker Cura is de meest geavanceerde software voor 3d-printers. De software bereidt je model voor op het printen en beschikt daarnaast over door experts geteste profielen speciaal voor FDM 3d-printers. De functie van deze profielen? Hierdoor hoef je de parameters niet handmatig in te stellen en kun je in een mum van tijd je object printen. Is je doel maximale efficiëntie? Daar zorgen de standaard software-integraties voor door het creëren van een gestroomlijnde workflow.

De belangrijkste mogelijkheden op een rijtje

  • Cross-platform, open source-software die volledig gratis beschikbaar is
  • Print direct ​​via de aanbevolen modus of gebruik de aangepaste modus om meer dan 300 instellingen te configureren voor maximale controle
  • Professionele en betrouwbare resultaten: de door experts geconfigureerde en geteste profielen maken de hardware- en materiaalconfiguratie eenvoudig en snel
  • Out-of-the-box ondersteuning voor STL-, OBJ, X3D- en 3MF-bestandsformaten
  • Breid de kernfunctionaliteit van de software uit met plug-ins

Cura Connect

Met Cura Connect was het beheren van je 3D-printworkflow nog nooit zo makkelijk. Hierdoor kun je verschillende printopdrachten voor verschillende Ultimaker 3D-printers inplannen, bewaak je de voortgang en houd je het onderhoud bij: allemaal vanuit één interface!

Deskundig advies nodig?

Wil je zeker weten dat dit type printer bij jouw wensen aansluit? Neem dan gerust contact op via webshop@cards3dprinting.com

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer