MuziekMuziek

De stoppelbaard en zijn verzorging.

Een stoppelbaard mag tegenwoordig (bijna) overal. Zelfs in het zakenleven zie je steeds vaker een stoppelbaard en niet alleen meer op de “casual friday”. Een stoppelbaard maakt mannelijker en staat stoerder dan een gladgeschoren bekkie. Dit wil echter niet zeggen dat een stoppelbaard niet onderhouden hoeft te worden. Ook een stoppelbaard vraagt om een goede verzorging. Doe je dit niet, dan loop je er alsnog heel onverzorgd bij. Heel belangrijk en zeker bij een stoppelbaard, is dat je de contouren netjes bijhoudt. Dit kan je doen met een kleine tondeuse of gewoon met het scheermes. Een misvatting is dat als je geen volledig baardgroei hebt, je niet moet kiezen voor een lange(re) baard omdat anders de kale plekken alleen maar meer opvallen. Dit is niet per se juist, het is maar net waar je weinig tot geen baardgroei hebt. Het kan namelijk ook zijn dat juist een stoppelbaard niet mooi is. Als er niets te camoufleren valt, vallen de kale plekken alleen maar meer op. Zoals ik al vaker verteld heb op de blog, ben ik ook niet gezegend met een super mooie baardgroei. Ik ben namelijk zo’n man met veel kale plekken en plekken waar niet heel veel haar groeit. Bij mij persoonlijk is het juist mooier als mijn baard wat langer is omdat dit de kale plekken iets minder laat opvallen. Ik heb zelf absoluut geen geschikte baardgroei voor een kleine baard. Ik durf zelfs wel de stelling in te nemen dat er meer mannen geschikt zijn voor een langere baard dan voor een kleine baard. Dit omdat een stoppelbaard juist mooi is als je een volledige baardgroei hebt.

image
Mijn baardgroei zonder dat ik iets aan mijn baard heb gedaan. Zoals je kunt zien, heb ik op mijn wangen geen tot weinig baardgroei. Als ik een stoppelbaard zou laten staan, dan ziet dat er heel onverzorgd uit. Ik kan dus beter mijn baard langer laten of juist gladgeschoren.

Verzorging stoppelbaard

Iedere baard heeft dus verzorging nodig. Een baard die niet verzorgd wordt, ziet er rommelig uit en gaat jeuken en schilferen. Ook de huid onder de baard heeft verzorging nodig. Voor de huid onder de baard veranderd er namelijk ook een hoop nu er gezichtshaar op staat. De verzorging van de baard begint bij een goede basis hygiëne. De baard heeft net als je hoofdhaar en lichaamshaar regelmatig een wasbeurt nodig. Gebruik voor de baard een speciale baardshampoo, deze wast en verzorgd de baard. Wassen kan ook met een normale shampoo, maar deze maakt het haar van de baard vaak te hard. Wassen met een conditioner is ook een optie, maar dit maakt de baard niet goed schoon, het maakt de baard eigenlijk alleen maar zachter. Zorg ervoor dat je de contouren bij een stoppelbaard netjes houdt, dit kan je doen met een kleine trimmer of gewoon met het scheermes. Vergeet niet de onderkant van je stoppelbaard. Het makkelijkst is om vanaf de bovenkant van je adamsappel naar de zijkant van je kaaklijn de haren weg te trimmen of scheren. Veel mannen hebben geregeld last van jeuk en dit niet alleen tijdens de eerste groei. De huid onder de baard wordt afgesloten en dit zorgt ervoor dat de huid wat kan uitdrogen en irriteren. Om dit te voorkomen is het belangrijk om ook bij een stoppelbaard een baardolie te gebruiken. Een baardolie zorgt ervoor dat de huid goed verzorgd wordt en het maakt de haren zachter. Zeker bij een stoppelbaard is het lekkerder voor je omgeving als je niet teveel prikt 🙂  Een klein druppeltje is al voldoende voor een stoppelbaard.

Twijfel jij nu wat voor jou het meest geschikt is, loop dan echt eens een barbershop binnen en laat je goed informeren.

Leuk artikel?? Help ons dan groeien!!

Help B4men groeien om zo nog meer daadkracht te krijgen voor nog leukere en betere artikelen op de blog. Waarmee je ons kan helpen? Like en Deel onze berichten en pagina’s op Facebook en Instagram.

-Facebook B4men
-Instagram B4men
-Youtube B4men
-Facebook B4men Barbershop
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
 • Ik heb een vraagje.
  Ik heb weinig tot bijna geen gezichtshaar.
  Alleen op mijn kaaklijn een dunne lijn die ik bijwerk.
  Ook zitten er op die kaaklijn wat kale plekken.
  Een snor wat bijna geen snor te noemen is en wat haar op mijn kin. Je hebt het of je hebt het niet.
  Bij mij groeit het ook heel langzaam. (soms meer dan een week)
  Ik werk dit netjes bij tot alles in 1 lengte.
  Als ik het laat groeien dan groeit het tot 1 lengte en meer komt er niet bij en dan krijg ik van die donzige haren en ziet er onverzorgd uit. Alles kaal scheren heb ik ook wel eens gedaan en weer opnieuw laten groeien.
  Alles kaal scheren is in mijn geval geen optie. Ik ben 30 (zie eruit als 20 en zonder gezichtshaar een tiener) Oke nu overdrijf ik misschien een beetje, maar die haren gaan er niet af 😛 Als ik informatie vraag bij een barbershop zeggen ze dat je aan de groei niks kunt doen. Alleen verzorging.
  Heb jij misschien hier een tip of een idee voor hoe ik het beste een verzorgde goed uitziende stoppelbaard kan krijgen in mijn situatie?
  Het is misschien een beetje een lastige vraag. Sorry.
  En sorry voor het lange verhaal 😛

Written by Jan Willem Huffmeijer