MuziekMuziek

Help! Ik heb last van pluizend en droog haar

Zon, Zee en Strand, klinkt heerlijk niet! Voor je haar is het helaas niet zo heerlijk. De zon en het zeewater zorgen ervoor dat je kapsel flink wat krijgt te verduren tijdens de zomermaanden. Vaak heb je aan het einde van de zomer dan dus ook een bos stro i.p.v een gezonde bos met haar. Ik merk dit ook aan de vragen die ik momenteel krijg van klanten. Veel mannen klagen over pluizend en droog haar. Vrouwen hebben hier vaak veel minder last van, omdat zij toch net iets beter hun haar verzorgen dan wij mannen. Ja, ook ik verzorg mijn haar echt niet altijd optimaal 🙂 Je zou zeggen als barbier zijnde weet je beter, maar vaak schiet het er ook bij mij in. Tijd is toch vaak het excuus! Niet alleen de zomermaanden zijn echter slecht voor je haar, ook de wintermaanden doen je haar geen goed. De temperatuurverschillen tussen binnen en buiten, mutsen die op en af gaan en de verwarming die weer vol staat te loeien, zorgen ervoor dat je haar uitdroogt en gaat pluizen. Met deze tips ben jij alvast voorbereid.

 Wat te doen bij pluizend en droog haar

Allereerst maak een afspraak met je barbier. Je kapper/barbier knipt weer een goed model in het haar, waardoor in ieder geval alle droge punten eruit geknipt worden. Daardoor ziet je haar er al direct een stuk gezonder uit. Dit is echter niet genoeg, je scheert je hoofd niet kaal, dus ook het overige haar kan wel een opknapbeurt gebruiken.

Gebruik thuis een goede en verzorgende shampoo en conditioner, bezuinig hier niet op. Een kwalitatief goed product is echt het halve werk. Laat je hierbij goed adviseren, want voor ieder haartype is een ander soort shampoo en conditioner nodig. Bij een onjuist product werkt het product niet of (te) weinig.

Wat veel mannen niet willen gebruiken, maar wat wel heel goed is,  is een “haarmasker”. Dit kost maar een paar minuten van je tijd en geeft je haar een ongelofelijke boost! Wat doet dan een haarmasker hoor ik je denken??? Een haarmasker is een zeer voedende crème die ervoor zorgt dat je haar weer gaat glanzen en zacht wordt.

pa091533

Hoe gebruik je een haarmasker

  • Was je haar eerst met een shampoo en maak het dan handdoekdroog. Dit betekend dat je haar dus nog wat vochtig moet zijn, het is echt letterlijk even je haar drogen met een handdoek.
  • Breng dan wat crème aan in beide handen en verdeel de crème over je gehele haar en masseer het goed over je hoofdhuid.
  • Wikkel eventueel je haar in aluminiumfolie (dit zorgt voor een betere werking) en laat ongeveer 15 minuten inwerken. Ik zeg heel eerlijk dat ik dit zelf ook nooit, er zal maar aangebeld worden…sta je dan even voor lul als man zijnde 🙂

Ook het gebruik van de juiste stylingsproducten zijn heel belangrijk. Gebruik styling producten die je haar niet alleen in model brengen maar die je haar ook verzorgen. Vermijd styling producten waar (veel) alcohol in zit, dit droogt het haar namelijk erg uit. Ook hierbij kan je barbier/kapper je adviseren.

Zo zie je, met een klein beetje tijd en moeite houdt ook jij je haar gezond mooi!

pa091536

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer