MuziekMuziek

Stoere armbanden voor mannen

Mannen die sieraden dragen zien we gelukkig steeds vaker. Ook de niet ‘metroman’ durft steeds meer sieraden te dragen. Ikzelf draag graag sieraden en ik kan mijzelf daarmee echt onderscheiden. Sieraden geven je outfit een andere uitstraling en dat werkt ook door op jezelf . Nu is er wel een heel groot verschil tussen diverse armbanden en er is inmiddels ook echt heel erg veel keus voor mannen. Armbanden zijn er in heel veel verschillende materialen, diverse maten en voor ieder budget is er wel een passende armband te vinden. Als merk van mooie sieraden is het dus nog best lastig om goed op te vallen in de markt. Wat super leuk is dat tegenwoordig veel meer mannen zelf sieraden zijn gaan ontwerpen voor de man. Daardoor is het aanbod veel groter geworden dan een paar jaar geleden. Veel ambachtelijk werk zit erin en daardoor kan je jezelf echt onderscheiden. Sieraden zijn verkrijgbaar van draagbaar tot minder draagbaar, voor ieder wat wils. Ik persoonlijk houd van stoere maar niet mega opvallende sieraden. Voor mij moet het niet te groot zijn en ook niet van goud of met allemaal tierelantijnen. Omdat ik snap dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien heb ik vandaag een aantal merken voor jullie op rij met toffe armbanden.

Pig & Hen

Over dit merk heb ik al een keertje geschreven op de blog. De armbanden van Pig & Hen worden gemaakt van authentiek scheepstouw en door de manier waarop ze geknoopt worden zijn de armbanden super sterk. Ik heb inmiddels de armbanden van Pig & Hen al bijna een jaar in mijn bezit en nog steeds zien ze er super uit. Eerlijk is eerlijk ze zijn niet goedkoop, maar hier gaat alle waar voor zijn geld dus echt wel op. Ik heb ook goedkopere armbanden in mijn bezit gehad die op de armbanden van Pig & Hen lijken, maar daarvan ging het touw al heel snel rafelen waardoor ze niet meer draagbaar waren. Ik draag meestal een aantal armbanden tegelijkertijd maar ook los zijn ze  stoer genoeg.

pig & hen
Mijn Pig & Hen armbanden

Buddha to Buddha

De armbanden van Buddha to Buddha vind ik ook echt onwijs gaaf maar zijn helaas way over budget voor mij. Als ik dit bedrag zou uitgeven aan een armband dan denk ik dat ik een echtscheiding thuis heb. Neemt niet weg dat ik ook mijn wensen heb 🙂 Niet alleen de armbanden vind ik heel erg gaaf, ook de overige producten en de manier waarop Buddah to Buddah naar buiten treed kan ik erg waarderen. Ze volgen hun eigen stijl en wijken daar niet vanaf. Alle sieraden van Buddha to Buddha worden in Indonesië met de hand gemaakt en voor een armband is een ervaren vakman wel drie dagen bezig.

Handmade by Ortlep

Een merk waar ik niet zolang geleden mee in contact gekomen ben is Handmade by Ortlep. De man achter dit merk is Oscar Ortlep. Oscar heeft naast goede vakmanschap ook zijn bedrijfsfilosofie goed voor elkaar. Hij ontwerpt en maakt alles zelf…duh…het heet niet voor niets Handmade by Ortlep. Ieder product wordt met zorgvuldigheid en passie gemaakt, geen massaproductie dus! Naast armbanden maakt Oscar Ortlep ook tassen, leren schorten en portemonnee’s. Ik heb Oscar nog nooit in het echt ontmoet maar ik dit is echt een man met onwijs veel passie voor zijn vak!

handmade by ortlep
Armbanden van Handmade by Ortlep. Simpel, stoer en van goede kwaliteit!

JOSH

Een merk waar ik helemaal niet mee bekend was tot ik met Marie Louise ging winkelen in Haarlem was het merk JOSH. Ik had Marie Louise voor haar verjaardag een armband beloofd en tijdens de zoektocht kwamen we in aanraking met dit merk. Na uitleg van de winkelier is dit merk toch in mijn gedachten gebleven. JOSH is een Nederlands merk wat met de hand gemaakt wordt in hun atelier in Tilburg. JOSH werkt met hoogwaardig Spaans leer in diverse kleuren en de sloten van de armbanden zijn stoer doordat ze verzilverd zijn. De prijzen zijn zeer betaalbaar want voor iets meer dan 30,00 euro kan je echt al een toffe armband kopen.

Dacaya

Eén van de eerste sieraden merken waarmee ik in aanraking kwam is het merk Dacaya. Dacaya armbanden zijn gemaakt van Italiaans leer en hebben mooie robuuste rvs sloten. Heb jij net zoals ik last van kleine polsen, wat als man voor sieraden best lastig is, dan zijn de armbanden van Dacaya perfect voor jou. Dacaya heeft namelijk een slimmigheidje dat dat probleem oplost. Net zoals bij een horloge kan je namelijk een schakel uit het slot halen, waardoor je toch een passende armband kan creëren. Dacaya armbanden zijn er in verschillende kleuren en op verschillende manieren gevlochten. Tevens kan je kiezen voor een brede of smalle armband. De armbanden variëren van 1,4 cm breed tot 2,8 cm breed. De kwaliteit goed en de afwerking prima, mijn armbanden zijn inmiddels 2 jaar oud en zien er eigenlijk nog uit als nieuw. De prijzen van de Dacaya Armbanden zijn in mijn ogen dan ook heel redelijk,  armbanden zijn verkrijgbaar vanaf €34,95.

dacaya
Dit is mijn favoriete armband van Dacaya. Deze armband kan ik met ieder kledingstuk combineren en is ondanks zijn eenvoud wel stoer.

Heb jij nog leuke suggesties voor sieraden merken voor mannen, laat dit dan achter in de comments of onderaan het artikel op de Facebook pagina van B4men.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
 • Kijk eens naar neptn.nl, ook errug stoere armbanden! Gebaseerd op de stoere zeelui!

 • Hoi Winni,

  Ik zal zeker eens gaan kijken.
  Ik heb er persoonlijk nog nooit van gehoord.
  Dat is het leuke van dit soort artikelen, ik leer er ook van 🙂

  Groeten,
  Jan Willem

Written by Jan Willem Huffmeijer