Rijden met de Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm

Yes!!! We gaan weer rijden met een test auto en deze keer met een Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm. Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel erg nieuwsgierig ben. Ik vind de Alfa Romeo Giulietta een erg mooie auto en ben heel erg benieuwd naar zijn rijeigenschappen. Waardoor het komt weet ik niet, maar toch heeft Alfa Romeo iets bijzonders in mijn ogen. Het is niet een super bijzonder merk qua prijs maar wel qua looks. Natuurlijk ken ik ook de vooroordelen maar die zijn echt van jaren geleden en tegenwoordig is ook Alfa Romeo een betrouwbaar merk. Kortom, ik sta open voor deze toch gewoon bijzondere auto.

P3210214 P3210243

Een week rijden met de Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm

Ik heb een week lang de Alfa Romeo Giulietta aardig kunnen testen en het is erg wisselend geweest hoe ik in de auto zat. Ik zal het voorzichtig brengen, het was geen liefde op het eerste gezicht. Ik heb enorm aan de auto moeten wennen. Ik ben iemand die best van sportief rijden houd maar heb wel graag de touwtjes in handen. Een auto moet mij niet het gevoel geven dat ik alle zijlen moet bijzetten om de auto onder controle te houden. De Alfa Romeo Giulietta is een wild beest wat soms echt getemd moet worden en ik was er echt niet helemaal happy mee. Ja, ik weet dat er op de auto verschillende standen te vinden zijn en ik heb de auto zelfs even in de sportstand gezet maar kwam er toen achter dat het nog erger kon. De toeren werden hoger en de auto nog agressiever. Optrekken bij een verkeerslicht was niet te doen, ik miste werkelijk ieder gevoel van controle en heb de auto gelijk weer op neutraal gezet. Ik heb het de eerste dagen vaak geroepen “dit is niet mijn auto”. Toch kwam hier wel een klein beetje verandering in richting het einde van de week. Het weer werd regenachtiger en laat er op de auto nu ook een regenstand zitten. Tijd om deze eens te proberen! De auto veranderde in een heerlijke auto die gedoseerd optrekt en de controle volledig bij de bestuurder neerlegt. Kicken, de auto kan het dus wel. Het is misschien volledig tegen het verkeerde been van de Alfa rijder om met deze auto in de regenstand te rijden, maar in mijn ogen gaat het om comfort en rijgenot en dat heb ik in deze stand zeker wel gehad.

P3210208 P3210205 P3210212 P3210231

De Alfa Romeo Giulietta een liefhebbers auto

Dat Alfa Romeo auto’s zijn voor liefhebbers is algemeen bekend. Ik kan mij dit erg goed voorstellen. Qua looks zijn het altijd al opvallende auto’s geweest. Stoer, gewaagd en excentriek. Typisch Italiaans. De Alfa Romeo Giulietta is qua looks voor mij echt een auto om van de houden, rijdend is was dit na zoeken ook het geval alleen is bij mij de vonk niet overgeslagen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat wanneer je een auto wilt rijden waar je je best in moet doen en die echt zijn eigen karakter heeft,  dat die vonk zeker wel bij jou zal overspringen.

P3210233 P3210239 P3210241 P3210230

Conclusie na het rijden met de Alfa Romeo Giulietta

De auto heeft mij nog niet echt gegrepen maar ik mag binnenkort met de Giulietta het circuit op en misschien stap ik er dan met heel ander gevoel uit. Dus tot nu toe wil ik de auto een 6,5 geven en ik vertel jullie na mijn circuit ervaring of het cijfer nog zal veranderen.

P3210232 P3210225

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer