MuziekMuziek

Range Rover Evoque Convertible, dit is pas zomer.

Ik heb ooit eerder op de blog over de Range Rover Evoque geschreven. Ik had toen der tijd wel de nodige kritiek op de auto. Toen ik de Range Rover Evoque convertible mocht gaan testen heb ik dus ook even getwijfeld. Sommige auto’s verdienen een tweede kans…zeker deze met het mooie weer 😉 Toch maar eens kritisch kijken of ik er nu wel door overtuigd kan worden.

Range Rover Evoque Convertible

Hoe kan je met dit weer kritiek hebben op een cabrio…whaha niet dus. Toch moest ik best wel wat moed bijelkaar schrapen om weer een Evoque te testen. Ik vind het helemaal niet erg om kritisch te kijken en zeker bij een review. Echter wil ik merken en bedrijven ook niet het gevoel geven dat ik hun producten publiekelijk aan de schandpaal nagel. Laat ik beginnen met het uiterlijk van de auto. Ik vind de Range Rover Evoque echt wel een mooie auto. Misschien niet een heel stoere of mannelijke auto maar wanneer je goed kijkt naar design, kan je niet anders concluderen dan dat er aandacht aan de auto is besteed. De vorige keer dat wij de Range Rover Evoque gingen halen waren de verwachtingen heel erg hoog, nu waren er geen verwachtingen. Het maakt een 100 % verschil als het gaat om een review. Tijd voor een review met een open vizier en open dak.

Review van de Range Rover Evoque Convertible

Ik ben deze keer in een zeer uitgebreide Range Rover Evoque gestapt. De vorige keer vonden wij de auto erg basic en simpel. Deze keer was dit wel even andere koek. Ik beschuldig Marie Louise (mijn vrouw) er vaak van dat zij echt een enorme luxepoes is maar ik doe zelf ook mee. Ik vind dat dit soort auto’s gewoon luxe moeten zijn…je betaald immers genoeg. Wij reden een 2.0 HSE Dynamic diesel uitvoering, de prijzen van deze versie starten vanaf: € 91.890,- de Evoque convertible is er al vanaf: € 68.860,-. De uitvoering is zeer uitgebreid en er zit alles op en aan. Denk aan achteruitrijcamera die is nodig ook. Door de hoge achterkant is het best lastig achter je te kijken. Goede navigatie en dimbare in kleur te veranderen binnen verlichting. De diesel motor is super fijn en snel. Of hij echt krachtig genoeg is voor een flinke 4×4 baan weet ik niet. Dit heb ik niet kunnen testen. Echter zullen deze auto’s meer stoeprandjes zien in plaats van kuilen en heuvels.

Range Rover Evoque convertible interieur

Het is nog best lastig om in te schatten voor wie deze auto gemaakt is. Wanneer je kijkt naar de prijs valt er al een hele grote groep af. Kijk je vervolgens naar hoeveel ruimte je in de auto hebt dan vallen er ook heel veel mensen af. De auto is namelijk in mijn ogen ook niet echt heel geschikt als boodschappenauto. De achterbak is doordat het dak erop komt te liggen wel heel erg klein geworden. Er passen bijna geen boodschappen in…..laat staan een golftas of paardenspullen. Het is dus echt een auto die je alleen gebruikt met mooi weer. Lekker open dat dak en naar de boulevard om lekker heen en weer te rijden.

De Evoque convertible heeft ons wel veel lol gebracht

Ondanks dat de auto misschien niet de meeste praktische auto is, brengt de auto je wel heel veel lol. Wij hadden geweldig mooi weer in de week dat wij hem mochten rijden dus hebben we heel veel open gereden. De auto trekt open heel veel bekijks. Het is iets wat je niet veel ziet, zo’n mooie suv met open dak. Rustig wegrijdend even het dak opendoen is echt grappig. Mensen die elkaar aanstoten en wijzen. Ook onze kids vonden de auto helemaal geweldig…wat is er leuker dan open een tourtje maken. Houd er wel rekening mee dat je achterin de auto heel veel wind vangt. Zeker bij hoge snelheden vangt de auto veel wind en kan het soms best fris worden.

Conclusie na een week rijden

De auto viel deze keer echt niet tegen. Hij reed prima en de funfactor is heel groot. Het is voor mij echt niet de meest spectaculaire Range Rover maar hij heeft wel veel goed gemaakt ten opzichte van de vorige keer. Ook Marie Louise en de kids konden hem nu zeker waarderen. Whahaha en tegen de tijd dat ik genoeg geld heb voor een derde “fun” auto dan zal ik hem zeker overwegen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer