MuziekMuziek

Topseries bespreken met onder andere Westworld en American Gods

Crack open a cold one of pak een wijntje erbij, leg je voeten op tafel en laat mij je een aantal aan te raden, recente series voorschotelen. Series die ik pasgeleden nog bekeken heb en ik dus nog sterk in het geheugen heb zitten. Uiteraard absoluut zonder spoilers, ik geef puur en alleen sfeer weg.  

Vikings
Beren van mannen met baarden, grote bijlen en rituele om de oude goden te eren. Dit is History Channel’s Vikings. De serie telt inmiddels alweer vijf seizoenen, waarvan grotendeels geschoten is in het prachtige Ierland. De series heeft meerdere prijzen ontvangen, waaronder de Canadian Screen Award voor Beste Internationale dramaserie en Satellite Award voor Beste dramaserie. Al hoewel de eerste paar seizoenen (met name het eerste seizoen) op mij overkwamen als een lowbudget project, sloeg dit duidelijk om naarmate de populariteit toenam. Inmiddels zijn de immens grote veldslagen niet meer weg te denken uit de serie. Seizoen 6 is al aangekondigd en zou eind 2018 moeten verschijnen. Zeker een aanrader voor de testosteronbommen onder ons!

American Gods
Mijn hart gaat vaak uit naar de wat meer onbekende series. De series waar nog geen enorme hype omheen hangt en waardoor je dus ook niet binnen een week gespoild wordt als je op social media kijkt. American Gods is daar zeker een van. De serie wordt via Starz vertoont en heeft pas één seizoen uitgebracht. De cast is redelijk onbekende en het verhaal gaat echt tot in het absurde. Het ene moment krijg je te maken met alledaagse praktijken, het andere moment krijg je een shot te zien van een vrouwelijke David Bowie of vieren ze Pasen met jezus himself. Dit klink als een bad trip, maar naar mijn idee is het zo ongegeneerd en absurd dat het echt heel vermakelijk is om naar te kijken.

Black Mirror
Eentje die past in het straatje van American Gods. Binnen elke aflevering staat een ander verhaal centraal, waarbij een scenario geschetst wordt van een bepaalde technologie dat een conflict met zich meebrengt. Deze technologische sprong in de toekomst zorgt ervoor dat er van alles fout gaat en wordt er wederom bewezen dat computergestuurde machines niet altijd te vertrouwen zijn. De charme van deze serie is dat er niet eeuwig voortgeborduurd wordt op een specifiek verhaallijn, maar dat er elke      aflevering weer een frisse, nieuwe insteek op je te wachten staat. Bingen dus.

Westworld
Bovenstaande series heb ik allemaal maanden geleden eens doorgespit, maar Westworld staat nog vers op netvlies gebrand. Westworld gaat over een compleet door mensen ontworpen en verzonnen wereld, waarbinnen AI (robotgestuurde mensen) mensen de dienst uitmaken. Dit allemaal in een western/sci-fi sausje. Vervolgens kun je, mits je een kapitaal in bezit hebt, een ticket bemachtigen en met een speciale trein Westworld betreden. Zodra je aankomt op je bestemming is letterlijk alles toegestaan. Dit gaat van uitschelden en diefstal tot brute moord en verkrachting. Het volk dat rondloopt in Westworld zijn dan wel volledig geprogrammeerde robots, ze zijn niet te onderscheiden van mensen van vlees en bloed. Wel hebben ze een bepaald patroon en een reeks aan dialogen en uitgeschreven verhaallijnen die constant herhaald worden. Uiteraard gaat hier ook weer alles fout dat fout kan gaan. De inwoners van Westworld beginnen een eigen leven te leiden en de organisatie achter Westworld, Delos Incorporated, blijkt niets meer dan een grote, corrupte bende.

Het toffe aan deze serie vind ik dat ze precies laten zien hoe wreed en kwaadaardig we kunnen zijn als het niet om echte mensenlevens gaat, maar om een gevoelloos object. De omgevingen en verhaallijnen die hiermee aan elkaar geknoopt worden zijn wat mij betreft echt heel interessant om naar te kijken. Seizoen één is in oktober 2016 verschenen, seizoen twee pas net een maand geleden. Mocht je dus op zoek zijn naar nieuw binge-voer, check dan Westworld als eerst!

Hopelijk zitten er voor jou persoonlijk pareltjes tussen. Black Mirror en Westworld zijn op Netflix te zien, Vikings op History Channel en American Gods….op dvd.

Aankomende woensdag ben ik uitgenodigd voor de film Ant man and the Wasp, maar deze keer met een speciaal tintje eraan. Benieuwd? Check b4men volgende weekend!

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer