MuziekMuziek

Peaky Blinders kapsels, durf jij ervoor te gaan?

De trend van 2017 op het gebied van kapsel is dat het haar steeds losser gedragen gaat worden met zo min mogelijk product. Als er dan al product in het haar gedragen wordt, dan moet dit een zo natuurlijk ogend resultaat hebben. Door de komst van Peaky Blinders ga je komend jaar ook meer dit soort kapsels zien. Het  is qua kapsel zoals je kunt zien echt de tegenhanger van de natuurlijke look.

Peaky Blinders kapsel

Dit zijn wel kapsels die je moet durven dragen en wat je ook echt moet staan. Dit zijn kapsel die zeker niet voor iedereen weggelegd zijn. Ik vind het super tof, maar zou zelf dit niet gaan dragen. Het meest populaire kapsel uit de serie is van hoofdrol speler Thomas Shelby. Het kapsel is een combinatie van textuur, super korte (opgeschoren) zijkanten en langer bovenop. Voordeel van dit kapsel is dat je hem wel op diverse manieren kan dragen en dat het wel degelijk een draagbaar kapsel kan zijn. Draag je het haar plat naar beneden zoals op onderstaande afbeelding, dan is het heel trendy en staat het super edgy maar ik denk voor veel mannen niet heel draagbaar.

Thomas Shelby haircut
Kapsel Thomas Shelby uit de film Peaky Blinders. Fotograaf: Robert Viglasky

Draag je ditzelfde kapsel maar dan het haar iets meer omhoog gestyled en rommeliger, dan is het een heel draagbaar kapsel voor veel mannen.

Kapsel Thomas Shelby uit de film Peaky Blinders. Dit geeft al een beetje idee dat het kapsel niet perse heel strak gestyled hoeft te worden.

Voor dit kapsel geldt nog meer dan voor de meeste andere kapsels dat het echt wel heel goed en strak geknipt moet worden, is dit niet het geval en zit er geen mooie overloop in, dan krijg je het ouderwetse bloempotten kapsels.

Kapsels uit de film Peaky Blinders

Kapsels geïnspireerd op de serie Peaky Blinders

Het zijn kapsel die een paar jaar geleden ook helemaal de trend waren, toen zag je veel de ingeschoren scheidingen en iets vloeiendere lijnen in het haar. De kapsels uit de serie zijn veel strakker afgezet en daardoor ook iets minder draagbaar voor veel mannen. Onderstaande kapsels laten je zien dat het niet heel extreem hoeft.

 

Is de Undercut dus weer helemaal terug? Eerlijk gezegd is hij nooit weggeweest. De meeste mannen blijven dit gewoon een heel fijn kapsel vinden en je kan hier enorm veel mee variëren. Een langere bovenkant, een kortere bovenkant, geschoren scheiding, juist niet een geschoren scheiding, vloeiende overloop, botte overloop…het kan allemaal. Ook met de ondercut kan je een natuurlijke look creëren, draag de bovenkant iets langer, gebruik een mat haarproduct zoals een Clay of een Paste en style het losjes. Ga je voor super strak, gebruik dan een Pomade met glans of een vette wax en style het strak naar beneden, voor de echte fashion diehards onder ons, durf die strakke pony te dragen zoals in de serie.

Deze kapsel artikelen vind je misschien ook interessant

De kapsel trends voor mannen in 2017. Zo maak je het kapsel van 2017 video by B4men

Statisch haar, wat kan je hier tegen doen?

Nieuw kapsel kiezen. Tips voor mannen die toe zijn aan iets nieuws.

Je haar wassen met koud of met warm water?

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer