MuziekMuziek

Nieuw kapsel kiezen. Tips voor mannen die toe zijn aan iets nieuws.

Soms ben je je kapsel weleens helemaal zat en wil je wat anders. Nu kan het best lastig zijn om uit je vertrouwde comfort zone te stappen. Je bent immers zo gewend aan je look, hoe je je haar moet stylen en vaak ben je dan toch een beetje bang voor verandering. Maar verandering kan ook heel goed zijn! Je kan natuurlijk meteen rigoureus te werk gaan en een complete nieuwe haircut doen maar je kan ook kijken of je door een kleine verandering al een nieuw kapsel kan creëren. Nu groeit je haar gemiddeld 1 cm per maand dus mocht het niet naar je zin zijn, dan is het vaak snel genoeg weer aangegroeidDurf je een nieuw kapsel aan maar weet je niet waar te beginnen, volg dan de volgende tips

Zoek inspiratie

Het is zo simpel principe maar wel één die goed werkt, ga op zoek naar inspiratie voor een ander kapsel. Zoek in diverse tijdschriften, kijk op Pinterest, zoek op blogs of simpel, kijk gewoon rond op straat. Mocht je iemand zien die een te gek kapsel heeft, vraag desnoods of je daar een foto van mag maken.

kapsel 3

Denk na over je eigen stijl

Niet heel onbelangrijk, denk na over je eigen stijl. Hoe zou jij je eigen stijl definiëren. De manier waarop je je kleed heeft namelijk wel degelijk impact op je kapsel. Ga je sportief gekleed, zakelijk gekleed of casual gekleed. Als je 90% van de tijd een pak draagt, dan is een zakelijk strakker kapsel mooier,  ga je vaker casual gekleed, dan mag je kapsel ook wat losser gedragen worden. Wat ook belangrijk is, hoeveel tijd heb je s’morgens te besteden voor je naar werk gaat. Heb je de tijd om je haar te wassen en te föhnen om vervolgens in model te brengen of stap je uit bed, spring je onder de douche, kleed je je snel aan en moet je haar dan meteen goed zitten zonder dat je styling producten hoeft te gebruiken? Allemaal factoren waar jij, maar ook je kapper rekening mee moet houden.

kapsel jw

Mijn kapsel zomer 2015

kapsel jw1

Mijn huidige kapsel

Draag naar de barbier/kapper de kleding die je normaal ook zou dragen

Als je zover bent dat je een afspraak gemaakt hebt bij een kapper/barbier, dan is het belangrijk dat hij/zij je in kleding ziet wat je het meeste van de tijd draagt. Natuurlijk bespreek je samen wat je wensen zijn maar een kapper/barbier vormt toch ook een beeld van de persoon die bij hem in de stoel zit. Loop je altijd in pak en nu in een spijkerbroek met gaten en sneakers eronder dan zie je er natuurlijk heel anders uit dan in het dagelijks leven. Het wordt vaak onderschat wat kleding doet qua uitstraling.

Vraag advies hoe je je haar thuis moet stylen

Heel belangrijk als je kapper/barbier klaar is, vraag hoe je thuis zelf je haar kan stylen. Het gebeurt te vaak dat iemand super blij thuis komt maar de volgende morgen wakker wordt en geen idee heeft hoe hij zijn haar moet stylen. Welke styling producten gebruikt de kapper/barbier, alleen dat heeft al heel veel invloed op je kapsel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn klanten altijd al uitleg geef welk product ik in zijn haar gebruik en waarom ik dat gebruik.

b4men barbershop

Dan een laatste advies. Ben je niet tevreden over het eindresultaat, vertel het je kapper/barbier. Misschien met wat kleine aanpassingen zit het wel naar je zin. Als jij zegt tevreden te zijn terwijl je dit niet bent dan kan diegene er ook niets aan veranderen. Dus schroom niet om dit te melden.

Voor meer kapsel ideeën volg mij op:

Pinterest 
Instagram
Facebook
YouTube

Deze artikels kunnen je helpen met nieuwe kapsel ideeën

De kapsel trends voor mannen in 2017. Zo maak je het kapsel van 2017 video by B4men

 
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Wat voor styling producten gebruik je in de eerste foto van je klant? Heb zelf een beetje krullend haar dik haar maar het is echt lastig om iets goeds te vinden.

Written by Jan Willem Huffmeijer