MuziekMuziek

OPEL ZAFIRA IS KLAAR VOOR DE TOEKOMST! GA JE MEE??

Op 27 juni j.l. werd in Frankfurt de nieuwe generatie van de Opel Zafira geïntroduceerd. Al sinds 1999 rijden er Zafira’s op de wegen en er zijn inmiddels al bijna 3 miljoen van deze auto’s verkocht. Het is daarmee een hele succesvolle auto. Bovendien heeft hij een lange levensduur. Ik vind het opvallend dat er nog best veel Zafira’s van de eerste generatie rondrijden met vaak opvallend veel kilometers in de wielen. Mijn broer Jan rijdt met en zonder caravan probleemloos door heel Europa in een Zafira die inmiddels 13 jaar oud is en al meer dan 255.000 kilometer op de teller heeft staan. Dit alles zegt veel over de kwaliteit van de auto. Maar de Zafira wordt vooral ook gekocht omdat het een hele handige, praktische en ruime auto is met veel toepassingsmogelijkheden.

OPEL_ZAFIRA_011

De nieuwe generatie Opel Zafira

De nieuwe generatie heeft dat natuurlijk ook allemaal, maar ze hebben hem ook nogal wat vernieuwingen mee gegeven. Niet alleen veel nieuwe innovatieve veiligheidstechnologieën, maar ook het uiterlijk van de nieuwe Zafira’s hebben een flinke facelift gekregen. Het ziet er allemaal moderner en strakker uit met een hele mooie sportieve belijning. Dit geeft de auto meer “smoel” en een meer eigen karakter. Bij Opel wordt niet voor niets gesproken van een Space Shuttle.

Zafira-Interior-01_A300725

Wat de innovaties op technisch gebied betreft, dan zien we bijvoorbeeld dat de motoren aan alle hedendaagse normen voldoen. Opvallend zijn ook de nieuwe veiligheidstechnologieën die zijn aangebracht. Zo heeft de Zafira een Adaptieve Cruise control met Emergency Braking als bots preventie. Een hele mond vol voor een cruise control die met een radar de afstand tot de voorligger constant houdt. De Zafira heeft een Opel Eye®- Frontcamera voor rijdersassistentiefuncties zoals Lane Departure Warning en Traffic Sign Assistant. Moeilijke begrippen, vind ik, maar het is een geweldig goed systeem dat je op de juiste rijbaan houdt en dat verkeersborden kan herkennen, de snelheidslimieten toont en de inhaalverboden laat zien. Ook is de Zafira uitgerust met de nieuwste generatie LED-koplampen. Hierdoor lijkt het wel of je altijd met daglicht rijdt.

Zafira-Interior-22_A302143 Flex7

 

En wat dacht je van ABS met Cornering Stability Control en Brake Assist, ESP Plus, Traction Control en voor-, zij- en gordijnairbags. Nou door dit alles kan je niet beweren dat Opel niet op veiligheid let. Deze prachtige gezinswagen helpt met al die voorzieningen zelfs de meest slechte bestuurder nog veilig door het verkeer en komt steeds dichter bij een zelfsturende auto. Het comfort van de nieuwe Zafira is net zo overweldigend als de veiligheidsvoorzieningen. De auto is uitgerust met het FLEX-7 stoelsysteem. Hierdoor hoef je de stoelen die je niet gebruikt niet uit de auto te verwijderen. Over stoelen gesproken: er is ook nog een mogelijkheid om te kiezen voor AGR- gecertificeerde stoelen in je Zafira. Deze stoelen kan je nog veel beter aan je lichaam aanpassen zodat je ook bij lange ritten je heupen, rug en schouders zo min mogelijk belast.

Zafira-Interior-18_A302146

Bij een gezinsauto hoort ook een fietsendrager want we willen natuurlijk ook graag heerlijk recreatief fietsen met of zonder de kinderen. Alleen kost het plaatsen van een fietsendrager op de auto nogal wat moeite want je wilt zo’n ding onderweg niet verliezen. Bovendien heb je voor het opbergen van de drager aardig wat ruimte nodig. Met de nieuwe Zafira heb je hier totaal geen last meer van. Je kan ervoor kiezen om je Zafira uit te laten rusten met een geïntegreerde fietsendrager. Deze schuif je als een lade uit de achterbumper en er kunnen maar liefst 4 fietsen op. Wat ook leuk is voor jong en oud in de Zafira: het infotainmentsysteem.

Zafira-Interior-07_A302131Dit heeft een smartphone connectiviteit en de auto is uitgerust met een 4G/LTE Wifi-Hotspot. Nou wat hiermee de mogelijkheden zijn voor ouders én kinderen laat zich wel raden. Kortom de standaard Zafira is al van heel veel comfortabele zaken voorzien en er zijn nog vele opties om het allemaal nog veiliger, comfortabeler en leuker te maken. De Opel dealer weet hier alles van en zal ook ruim de tijd nemen om het je allemaal uit te leggen en te laten zien.

VIVARO_002

Uiteraard is de nieuwe Opel Zafira in verschillende uitvoeringen en motoren zoals de 1.6 ECOTEC TURBO-MT-6 of de 2.0 CDTI-MT-6 en mooie moderne kleuren leverbaar zodat je alles zoveel mogelijk naar eigen wensen kan invullen. En is deze Space Shuttle toch nog te klein voor je, dan is er ook de nieuwe Opel Vivaro Combi. In deze 9 personenbus rij je als een vorst in een limo. Heerlijk soepel en met het comfort van een luxe personenauto.

Dus ga maar eens bij de Opel dealer kijken en maak gelijk een proefrit zodat je snel in een nieuwe Zafira of nieuwe Vivaro de toekomst in kunt rijden.

De prijzen van de Opel Zafira beginnen bij €28.500,- en de Opel Vivaro vanaf €31.193,-.

Zafira-Exterior-24_A300719

Jos Huffmeijer voor www.b4men.nl

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Bij Opel dachten ze zeker: laten we eens adverteren op dat blog van die kapper. Voor de prijs van een vliegticket, een lunch en een goodiebag willen ze vast wel een persbericht overschrijven.

    Nou, dat is gelukt.

  • Hahahaha Ja klopt……EN??? Dat is waar de blog op draait. Ik snap je punt niet.

Written by Jan Willem Huffmeijer