MuziekMuziek

Autoreview: Ford Focus Active Business 2019

De nieuwe Ford Focus Active Business cross-over autoreview van B4men

De Ford Focus Active 2019 gereviewd door B4men. Ik mocht weer eens voor de blog een week een auto testen. Deze keer kreeg ik de nieuwe Ford Focus Active mee. Een op het oog stoere auto, dus dat beloofd een leuke week te worden. Deze keer geen onbetaalbare droomauto maar een auto die voor vele van jullie bereikbaar is. Ik persoonlijk vind het zelf ook altijd leuk om een auto te testen die ikzelf had kunnen rijden. Dit maakt de auto toch iets persoonlijker. Ik ga hem dus met veel plezier onder handen nemen. Die droomauto rijd ik de volgende keer wel weer 😉

De Ford Focus Active Business

Zoals ik al heb geschreven, vind ik het een op het oog stoere verschijning. De donkere accenten en het feit dat hij iets hoger op zijn poten staat, geven hem echt het gevoel van een suv. De Active is een cross-over, wat wil zeggen dat hij tussen een “gewone” 5 deurs en een suv zit. Bij het openen van de deuren, uiteraard zonder sleutel, valt vooral de ruimte op. Zelfs mijn meiden verbaasde zich over de ruimte achterin. Iets wat vaak vergeten wordt. Het geeft aan dat ze bij Ford echt aan het gezin hebben gedacht. De Ford Focus Active Business is heel compleet en ik krijg uiteraard een model waar alle denkbare opties op zitten. Van stoel en stuur verwarming tot alle (heel veel) veiligheidsopties. De Ford Focus Active is er vanaf € 26.790,- De Focus die ik heb gereden, met alle opties, is te koop voor € 35.322,-

Een week rijden met de Ford Focus Active

Op naar het belangrijkste gedeelte van de review, hoe rijd de Ford Focus Active eigenlijk. Ik ben onder de indruk! De auto rijd beheerst en soepel. De stoelen zitten heerlijk en het gevoel met de weg is daar! De auto heeft door de 1.5 Ecoboost motor echt veel power. Ik stond eerlijk is eerlijk echt versteld van de snelheid en trekkracht. Dit bezorgt mij uiteraard automatisch een glimlach op mijn gezicht en deze is er de afgelopen week niet meer afgeweest. Verdere rijeigenschappen die mij opvielen, is dat de auto strak en zuinig rijd. In mijn beleving staat Ford bekend dat ze vaak wat stug en hard zijn maar dit heb ik bij de nieuwe Focus absoluut niet ervaren. Hij stuurt wel strak, wat de rijbeleving eigelijk wel ten goede komt. Bochtige wegen zijn gemaakt voor de Ford Focus Active en hier kan je hem geweldig doorheen sturen.

Conclusie na het rijden met de nieuwe Focus Active Cross-over

Ik heb een erg goed gevoel over gehouden aan het rijden met de Ford Focus. De auto zou hier zo voor de deur kunnen staan. Zijn er dan geen minpunten op te noemen?? Oké als ik dan toch nog een klein beetje moet miepen, dan vind de cockpit wat onrustig en veel. Wanneer ik in stoel zit heb ik het gevoel dat het dashboard erg dichtbij zit. Tevens gebeurt er om je heen heel erg veel. Er zijn zoveel knopjes, dat je soms het overzicht een beetje kwijt bent. Dit is iets wat ik juist niet van Ford zou verwachten omdat ze juist altijd wat zuinig waren in de opties. Nou dit vooroordeel is dus uit de wereld maar nu is het weer te veel…..whahaha het is ook nooit goed!! Het zou voor mij in ieder geval geen reden zijn om deze auto te laten staan, dus zo erg was het nu ook weer niet.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer