MuziekMuziek

Nieuwe whisky van The Famous Grouse, Mellow Gold!

The Famous Grouse heeft er een nieuwe whisky bij, de Mellow Gold. Nu moet je niet direct je neus ophalen voor The Famous Grouse of een blended whisky. Zij maken namelijk erg mooie whisky’s die ook jou echt wel kunnen verlijden tot het genieten van glas. The famous Grouse is vaak de whisky waar men mee begint en vervolgens kwijt raakt. Ook voor mij is dit zo geweest en gelukkig door de blog heb ik de whisky en vooral de verschillende whisky’s van The Famous Grouse weer ontdekt.

P5240818

The Famous Grouse Mellow Gold

De whisky van The Famous Grouse staan voor mij niet direct in het rijtje pittige of sterke whisky’s, toch hebben ze ervoor gekozen om een zachtere variant te maken. De reden hiervoor is wel slim, veel startende whisky drinkers kiezen vaak voor whisky die niet te prijzig is. Veel van deze whisky’s zijn nog erg jong en kunnen daardoor soms een wat heftige alcohol smaak hebben. Dit scherpere randje vinden veel mensen niet zo lekker. Hoe krijg je deze scherpe randjes er dan af zonder dat je aan smaak en volheid verliest? Door te werken met First Fill vaten. Deze vaten zijn nog niet eerder gebruikt voor whisky en geven hierdoor veel smaak en net even wat zoetere tonen aan de whisky. De vaten die worden gebruikt voor deze Mellow Gold zijn sherry en bourbon vaten. Natuurlijk heb ik dit ook uitgebreid voor jullie getest 😉

P5240827

De proefnotities van The Famous Grouse Mellow Gold

Kleur: Donker goud

Geur: Een zachte geur van citrus, hout en wat tabak. De geur is minder zoet dan verwacht en heeft eerder een fris en kruidig karakter

Smaak: Volle en rijke smaak, zelfs een beetje peperachtig in het begin. Mooi is dat hij niet scherp maar juist snel zoeter wordt met tonen van chocolade en toffee. Tonen van kruiden en hout maken de smaak vol en geven deze whisky body

Afdronk: Lang en rijk. Even was ik bang hem kwijt te raken, na het doorslikken is hij even weg. Na een seconde of 3 komt hij vervolgens weer heel vol terug en blijft hij erg lang in de mond hangen. Nu komen de frisse tonen van citroen en de zoete tonen van vanille naar voren.

De prijs: € 24,70, de Mellow Gold zal vanaf Juni te verkrijgen zijn bij de slijter

Het vooroordeel dat een Blended whisky niks is, wordt door The Famous Grouse weer eens onderuit gehaald. Het is een veel vollere en rijkere whisky dan ik had verwacht en inderdaad hij doet zijn naam Mellow echt wel eer aan. Hij is zacht in de mond, waarmee ik denk dat dit echt wel eens een “Schot” in de roos kan zijn. Deze whisky is heerlijk als starters whisky maar ook een prima doordrinker. Wil je veel smaak in je cocktail zonder alleen maar alcohol te proeven dan is dit ook een hele lekkere whisky voor in de cocktail.

Proost

Jan Willem Huffmeijer

P5240822

Geniet maar drink met mate. Nog géén 18 jaar? Dan géén alcohol.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
1 comment
  • Goedemiddag, ik heb een vraagje wat betreft het beginnen met whisky drinken.
    Ik drink nu alleen JD dit komt vooral door de naam die het heeft. Nu wil ik mijzelf er wat meer in verdiepen en meer proeven. Maar welke whisky’s moet ik proeven als beginnend whisky drinker.

Written by Jan Willem Huffmeijer