SelectSelect

WERELDPRIMEUR: VOLKSWAGEN T-ROC, DE NIEUWE ROTS IN DE BRANDING VAN VOLKSWAGEN

De Portugese hoofdstad Lissabon kreeg deze week niet alleen onze koning en koningin op bezoek, maar ook Volkswagen. Volkswagen had Lissabon uitgekozen om zijn nieuwste cross-over aan de wereld te laten zien. B4men en twee andere collega’s waren door Wendy van der Graaf pr-medewerkster van importeur Pon uitgenodigd om hierbij te zijn. B4men kreeg daar ook nog de eer om als eerste deze prachtige nieuwe auto het daglicht in te rijden. Tijdens een mooie route door het midden van Portugal hebben we veel waarderende blikken ontvangen. En terecht want de T-Roc ziet er prachtig, leuk, stoer en sportief uit. Geen protserig of agressief uiterlijk maar een fraai vormgegeven auto die de straten en wegen er flink wat mooier op zal maken. Je ziet het succes van deze auto er al gelijk vanaf stralen en het zal mij niet verbazen als deze T-Roc het succes van de Golf op z’n minst gaat evenaren.

Volkswagen T-Roc heeft comfort en is gemaakt voor een urbanlifestyle.

T-Roc is absoluut charismatisch. Bovendien kan je hem nog individualiseren door de combinatie van kleuren en kleuren van het exterieur door te voeren in het interieur. Hierdoor krijgt de auto nog meer karakter en persoonlijkheid. Maar er is natuurlijk heel veel meer dan een fraai uiterlijk. Het interieur is net zo stijlvol als de buitenkant. Het eerste wat opvalt, als je hem van binnen bekijkt, is het comfort en de ruimte. Ga je achter het stuur zitten dan heb je een perfect overzicht op het bedieningspaneel. Niets zit in de weg of verstopt en wat er aan informatie op het dashpaneel verschijnt zie je in één oogopslag. Je kan het navigatiesysteem op verschillende manieren in het dashpaneel laten verschijnen en op het stuur zitten knoppen om verschillende zaken handig in te stellen. Het hele interieur is ergonomisch en stijlvol uitgevoerd wat het comfort flink verbetert. Natuurlijk zijn alle instrumenten gedigitaliseerd en gericht op veiligheid en rijplezier. De T-Roc is standaard uitgevoerd met een prachtig 8.0 inches Active info Display van de nieuwste generatie.

Volkswagen T-Roc is ruim en veilig.

Volkswagen T-Roc staat hiërarchisch net onder de Tiguan maar is net als zijn grotere broer gebaseerd op het modulaire MQB-platform van Volkswagen. De T-Roc is hierdoor een compactere Cross-over en met een lengte van 4.23 meter, 25,2 centimeter korter dan de Tiguan. Doordat de T-Roc een SUV is zit je hoger boven het asfalt wat je een beter overzicht op de weg geeft. Doordat het een compacte auto is stuur je hem met het grootste gemak door smalle straatjes in druk stadsverkeer en over de snelweg. De T-Roc stuurt heel prettig en direct en de motor heeft een hele goede acceleratie. Uiteraard heeft de T-Roc heel veel veiligheidssystemen standaard aan boord. Enkele voorbeelden hiervan zijn Front Assist met City Emergency Braking en Lane Assist. Uiteraard ook standaard zijn de airconditioning,   LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten en een vervolgongeval reductiesysteem. Dus veiligheid voert de boventoon zonder het rijcomfort negatief te beïnvloeden.

Motor voor ieder wat wils.

De T-Roc is er in drie stijlen. Eerst natuurlijk de standaard T-Roc, dan de T-Roc Style en als derde de T-Roc Sport. Ze zijn voorzien van de allernieuwste generatie motoren. Je hebt de keuze uit een reeks zuinige en krachtige TSI-benzinemotoren en TDI-diesels met vermogens die variëren van 85 kW/115 pk tot 140 kW/190 pk. Een aantal motoriseringen is leverbaar met een DSG-automaat en de topversies zijn standaard uitgerust met 4 MOTION-vierwiel-aandrijving en DSG-automaat. Deze laatste uitvoering heb ik tijdens mijn verblijf in Portugal mogen rijden en ik kan niet anders concluderen dat deze uitvoering alles heeft wat je maar kan bedenken om je rijplezier, comfort en veiligheid te vergroten. Kortom de T-Roc is een genot om in te rijden.

De prijzen.

De prijzen van de T-Roc beginnen bij € 25.995,- voor de standaarduitvoering. De T-Roc Style is er vanaf € 27.960,- en de T-Roc Sport is inclusief een motor van 190 pk 2.0 TSI DSG 4 MOTION, vanaf € 37.290,- de jouwe. De T-Roc is vanaf begin december in Nederland leverbaar. Maar de voorpret begint natuurlijk al bij de Volkswagendealer en als je je ook nog eens inschrijft op de speciale T-Roc website kan je lol helemaal niet meer op. Op die manier word je op de hoogte gehouden van je nieuwe Cross-over. Dus zou ik zeggen, als een haas naar de dealer om je te laten voorlichten welke T-Roc het beste bij jou past.

Succes!

Jos Huffmeijer voor www.b4men.nl

Foto’s: Volkswagen en B4men.

Written by
Jos Huffmeijer

In 1994 raakte ik bijzonder gepassioneerd door de drank cognac. In de jaren daarna bouwde ik mijn kennis hiervan uit en startte in 1998 mijn bedrijf Le Nez Promotion om professioneel het mooie distillaat cognac te gaan promoten. In 2004 werd ik ambassadeur van Rémy Martin cognac waar ik mij nog steeds met heel veel plezier voor inzet.
Sinds ’n jaar of 5 schrijf ik ook voor B4men over drank en auto’s wat ik heel leuk vind en hier heel veel plezier aan beleef. Dat hoop ik nog vele jaren te blijven doen.

View all articles
Written by Jos Huffmeijer