MuziekMuziek

Napels is als harde sex! Rauw, intens, pijnlijk maar toch wel lekker.

Oké, ik snap dat ik wat uit te leggen heb met zo’n titel. Wij zijn pas een lang weekend in Napels geweest en wie mij volgt op Instagram heeft ons weekend al kunnen volgen. Wij zijn namelijk door srprs.me uitgedaagd om met hen een lang weekend weg te gaan zonder je bestemming te weten. Het bleek in alles een schot in de roos met bestemming Napels.

Op reis met SRPRS.me

Het concept van srprs.me is ons heel erg goed bevallen. Wij zijn enorme controle freaks die het best lastig vinden om alles uit handen te geven. Voor ons verhaal over het concept van srprs.me kan je het beste hier klikken. Wat wel heel erg leuk is om te zien is onze reactie op het bekend worden van onze bestemming. Wij hadden namelijk wat anders verwacht dan we kregen….whahaha we konden het niet laten om toch te gaan speuren.

 

Op Schiphol!! Wij gaan nu onze bestemming bekijken!! Spannend…..

Geplaatst door B4men.nl op vrijdag 24 november 2017

Napels is als harde sex!

Op naar Napels. De vlucht met EasyJet ging zeer voorspoedig. Yes heerlijk!! Eindelijk weer even wat warmte opvangen. Het weer was het hele weekend super. De eerste twee dagen was de temperatuur hoog maar wel wat bewolkt en de laatste dag was koud (voor daar namelijk 9 a 10 graden) maar wel super zonnig. Daar sta je dan op de stoep van het vliegveld van een stad waar je nog niets van weet. Onze voorpret zat in het speuren naar onze bestemming, iets wat lekker gelukt is LOL!! Dus wij moeten even snel schakelen over hoe wij het gaan aanpakken. Eerst naar het hotel maar hoe? Ons hotel bleek te ver om te lopen, dus kozen wij voor de bus. Leuk dat je dan al gelijk wat van de stad kan zien. Daarna met de metro lijn 1 werd ons verteld, ook dit is gelukt. Bleek niet helemaal de veiligste route geweest te zijn maar wij hebben het hotel zonder kleerscheuren gehaald. Nu was het hotel vinden al een opgave op zich, drie keer de ingang voorbij gelopen. Bij de derde poging viel ons een klein bordje op bij een hele grote houten deur. Het bleek de bel, “pronto” zei een dame, in mijn beste Italiaans wist ik nog net pronto terug te roepen maar ze had gelijk door dat ik geen Italiaan was. Er ging in de hele grote deur een heel klein deurtje open whahaha Italianen zijn nu eenmaal niet groot. Verscholen achter deze deur bleek een binnenplaats met hierachter de ingangen naar verschillende adressen. Het hotel bevond zich op de twee verdieping. Wij werden heel vriendelijk ontvangen en kregen een uitleg over de stad. Wij moesten weer aan haar uitleggen dat wij geen idee hadden dat wij bij haar zouden gaan slapen….na veel vragen begon zij het concept te snappen en verklaarde ons nog net niet voor gek. Onze kamer bleek de grootste en meest luxe te zijn die ze hadden. De kamer was perfect!! Ruim en schoon met een prima badkamer. Maar het allermooiste was ons balkon! Wanneer wij de deuren opende stonden wij boven de Kalverstraat van Napels. Voor ons een pleintje zoals ze die alleen in Italië kennen en onder ons de winkelstraat. Vanaf het eerst ogenblik in Napels was de drukte van de stad als een deken over ons heen gekomen. Het balkon gaf ons de mogelijkheid om ons een soort van terug te trekken zonder iets van de drukte te missen. Ik heb de eerste 1,5 uur op het balkon gestaan en mij enorm verbaast over het leven van de Napolitaan.

Waarom is Napels dan als harde sex? Ik heb heel lang nagedacht over een titel die het gevoel van Napels goed onder worden bracht….dit bleek niet te doen zonder dat het een truttige titel werd. En als Napels iets niet is dan is het truttig!! Ik ging Napels vervolgens vergelijk met andere steden als bijvoorbeeld Parijs en Praag, beide steden die draaien om de liefde. Dat was het! Napels draait namelijk ook echt om liefde. In deze stad zie je het spel van verovering, verliefde en zoende koppels de hele dag. Maar Napels en de Napolitanen zijn niet zoals de andere steden teder en romantisch. Napels is namelijk rauw, intens en overweldigend…Napels is als harde sex dus! Oké maar dat kan je toch niet opschrijven!! Na wat overleg met klanten die Napels ook kende was de titel echt heel goed passend bij het gevoel in de stad.

Terug naar onze reis. Napels is geweldig als je door heel veel dingen heen kan kijken. Wanneer je de geschiedenis van Napels een beetje weet vallen heel veel puzzelstukjes op z’n plaats. Napels is arm en heeft een verleden, een heden en een toekomst met de Gomorra. Dit zie je terug in het dagelijks leven als je weet waar je op moet letten. Dit maakt Napels voor ons heel boeiend. De grote verborgen binnenplaatsen en de nauwe steegjes maken het voor iedereen die kwaad in de zin heeft de perfecte stad. Toch hebben wij ons geen moment onveilig gevoeld of hebben wij problemen gehad. Wij konden ons niet helemaal aan het advies houden om in het “veilige” en toeristisch gedeelte te blijven. Wij willen graag een stad zien zoals hij echt is. Struinend door straatjes en steegjes zie je veel meer! Je merkt het snel genoeg wanneer je niet gewenst bent. Zo wilde wij een steeg inlopen om hier een foto te maken, dit bleek niet helemaal de bedoeling. Een dikke vol getatoeëerde Napolitaan op een scooter kwam op ons af. Ik dacht nog heel naïef dat hij de bocht om moest en maakte netjes ruimte, hij drukte zijn remmen in en keek ons indringend aan. Toch wilde wij de foto maken…. ik liep rustig een paar meter de steeg in, Marie Louise maakte de foto maar werd volledig gescand door hem. Het leek ons toch beter een steegje verder te pakken…het moment was bijzonder, later besefte wij eigenlijk pas dat dit best raar was.

De stad en zijn inwoners zijn druk en chaotisch, dit maakt Napels zo intens. Na een paar dagen Napels is het goed even de stad uit te gaan. Hoe drukt de stad is kwamen we achter op Schiphol. Wij kwamen terug in de avondspits op Schipholplaza één van de drukste punten van Nederland rond dat tijdstip. Wat een RUST!! Alles loopt netjes en geordend… mensen geven elkaar ruimte en schreeuwen niet. Of dit nu echt lekker voelt weet ik nog niet…ik mis die gekke stad en zijn bijzondere inwoners vanaf het moment dat ik Napels achter mij liet. Dit was zeker niet de laatste keer Napels.

Napels in Beeld:

Onze super ruime kamer van hotel Napoli Class.
Dit is de paizza (pleintje) waar wij op uitkeken vanaf ons balkon.
Tja een fontein is wel mooi maar aan het strand is wel wat overdreven….
Ook in Napels zijn veel fonteinen te vinden.
Een blik op de Vesuvius
De berg waarlangs de stad is gebouwd.
Napoli kan zo mooi zijn!!
Kerken en kathedralen te kust en te keur.
Dit is Napels op zijn mooist als je het aan ons vraagt. Bijzondere straatjes en steegjes ver weg uit het centrum.
In het centrum zien de steegjes er wat anders uit.
Druk in Napels….viel wel mee toch.
Het steegje waar wij niet welkom waren. Geen idee waarom…
Als je stiekem door hekjes of deurtjes gluurt zie zoveel mooie dingen.
Het fort van Napels.
Er is zoveel moois ik kan nog wel 10 pagina’s vullen met foto’s.
Napels is mooi vanaf 2,5 meter….daaronder zie alleen maar graffiti, puinhoop en ouden auto’s en ondanks dat ga je houden van de stad.
Overal hangt het wasgoed buiten of het er echt schoner van wordt.
Napoli heeft nog een hele geschiedenis onder de grond met meer dan 400 km aan gangen. Een klein aantal kilometers zijn te bezoeken als toerist de rest is in gebruik door de gomorra.
Dit mis ik nog iedere dag! Het Napolitaanse ontbijt, een heelrijk zoet broodje met een espresso.
Ciao Napoli, mi manchi ogni giorno!

Ben je nieuwsgierig naar de foto’s en ons verslag van wat wij gegeten hebben in Napels check dan onze Foodblog Familie over de Kook klik hier.

*Dit artikel is een samenwerking met SRPRS.me, wij kregen van hen onze vlucht en accommodatie. De overige kosten waren voor ons.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer