MuziekMuziek

Stedentrip naar Barcelona: waar moet je op letten

Stedentrip naar Barcelona

Een Stedentrip naar Barcelona maar hoe haal ik het meeste uit mijn stedentrip? Ik ben sinds twee jaar zelf verslaafd geraakt aan het maken van een stedentrip. Natuurlijk is het best lastig om als stel met kinderen een stedentrip te plannen. Ik ga namelijk nog niet op stedentrip met mijn kinderen. Ik vind het heerlijk om één keer per jaar even geen papa te zijn. Je komt als partners op die manier ook echt dichter bij elkaar. Je geniet van een mooie romantische stad, het eten en vooral even van elkaar. Bang om inspiratieloos te raken ben ik niet, ik heb nog een hele lijst met steden die ik graag zou bezoeken.

Stedentrip naar Barcelona, hoe ga je dat doen?

Afgelopen mei ben ik in mijn vakantie een citytrip naar Barcelona gemaakt. Het was deze keer geen lange stedentrip maar een dagbezoek in onze gezinsvakantie. Ik kwam er alleen tot mijn schrik achter dat ik de trip totaal niet had voorbereid. Wij kwamen in Barcelona op het Catalaans Valentijn. Voor veel mensen zou misschien deze bijzondere dag juist een reden zijn om te gaan maar voor een gezin is dit niet echt handig. Het was daardoor namelijk veel te druk….zeker met kinderen. Super jammer, want het is voor zo ver wij hebben kunnen zien een geweldige stad. Een stad waar wij ons best hadden kunnen vermaken. Het belang van een goede voorbereiding voor een citytrip naar Barcelona werd dus pijnlijk duidelijk. Maar hoe en waar kan je het beste een stedentrip voorbereiden?

Paella in Barcelona

Stedentrips.nl helpt je verder

Ik kwam via een opdracht op de website van Stedentrips.nl. Op deze site vind je echt een schat aan informatie over heel veel steden. Niet alleen informatie over de bezienswaardigheden maar ook waar je het beste kan winkelen, eten en slapen. Super handig voor wie graag wel voorbereid op pad gaat. Naast informatie kan je ook via deze site een complete reis boeken. Dit maakt een citytrip een stuk makkelijker en daardoor ook leuker. Neem de tijd om je trip goed voor te bereiden, want als je dat daar moet doen is dat erg zonde van je tijd toch? Deze tijd kan je beter besteden op een mooi terras in het zonnetje op een te gek pleintje in Barcelona. Adios ?

Mijn tips voor een geslaagde citytrip:

  • Lees je via site’s en blog’s goed in over de bestemming
  • Bedank goed waarvoor je gaat. Ga je voor het shoppen, om te eten of voor de bezienswaardigheden. Zeker wanneer je maar een paar dagen gaat is het verstandig dit goed uit te zoeken.
  • Hoe ga je jezelf verplaatsen door de stad. Door te lopen zie je veel maar dit kan soms ook een enorme uitdaging zijn. Veel steden bieden goedkope kaarten aan voor openbaar vervoer.
  • Informeer ook eens bij een taxichauffeur. Deze zijn echt niet overal heel duur en een leuke taxichauffeur kan je soms op verrassende plekje van de stad brengen.
  • Heb je Instagram maak hier gebruik van als een zoekmachine. Zoek op de # van je bestemming, restaurant of musea zo krijg je al een mooi beeld van wat je kan verwachten.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer