MuziekMuziek

Thuiskomen na een reis: dit zijn de do’s en dont’s

Thuis komen na een lange trip

Thuiskomen na een reis is al vervelend genoeg. Zat je eerst nog lekker met je koppie in het zonnetje of met je humeur in een andere cultuur. Nu kom je thuis in je dagelijkse sfeer (sleur) en wanneer je het niet helemaal goed heb gepland, dan ook nog eens met slecht weer. Wat zijn de dingen die je nu juist wel of juist niet moet doen om een dip te voorkomen. In dit artikel geef ik tips over de thuiskomst na een wereldreis.

Thuiskomen na een reis dit moet je wel doen

  • Zorg voor een opgeruimd huis. Het klinkt misschien een beetje cliché maar er is niets zo vervelend dan thuiskomen na een reis in een rotzooi. Vraag een dag voor thuiskomst of iemand dit eventueel tegen betaling voor je kan doen.
  • Plan je thuiskomst in de zomer. Thuiskomen is lekkerder met mooi weer dan wanneer je thuiskomt in de kou of nattigheid. Wanneer je een lange trip maakt, is dit echt iets om rekening mee te houden.
  • De kranen doorspoelen. Een heel belangrijk ding wat je moet doen wanneer je na een vakantie thuiskomt, is het doorspoelen van alles waar water in zit. Je kraan doorspoelen i.v.m. legionella is heel simpel. Dit doe je door 5 minuten te spoelen met koud of heel heet water. Adem de nevel natuurlijk niet in.
  • Thuiskomen na een reis kan zorgen voor een dip. Het is belangrijk niet te lang jezelf te verstoppen. Ga lekker aan de slag of ga weer werk zoeken na je trip. Dit zorgt ervoor dat je weer lekker in de flow komt.
met de koffers op de stoep staan

Na een wereldreis thuiskomen dit moet je niet doen

  • Kom niet thuis met slecht weer. Dit zorgt gelijk voor een dip in je humeur. Whahah tenzij je in het Midden Oosten bent geweest en je snakt naar wat regen.
  • Wanneer je echt op wereldreis bent geweest en je hebt jezelf uitgeschreven bij je gemeente, vergeet jezelf dan vooral niet op tijd weer in te schrijven. Check gelijk of dit ook met je verzekeringen weer is geregeld. Wanneer je dit vergeet kan je echt in de problemen komen.
  • Ga niet zitten kniezen. Pak de draad weer op. Ga lekker werken en wanneer je jouw reislust niet kan stillen maar nog niet toe bent aan een nieuwe grote reis, boek dan een kleine citytrip. Ook dagtripjes in eigen land kunnen ideaal zijn om je reislust te stillen.
  • Wacht niet te lang met het uitzoeken van je foto’s. Plan een weekend rust waarin je even de tijd kan nemen om je foto’s te gaan uitzoeken. Wanneer je dit vergeet wordt het een klusje die voor je uit blijft schrijven en van uitstel komt straks afstel. (weet ik uit eigen ervaring)
  • Vergeten te genieten van Nederland. Wanneer je thuiskomt wil je zo snel mogelijk weer weg. Dit kan ervoor zorgen dat je vergeet wat je terug heeft gebracht naar Nederland.
thuiskomen na een reis. Je kat wacht altijd op jou.
Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer