MuziekMuziek

THE NAKED GROUSE, WHISKY VAN DE MAAND MEI.

WHISKY VAN DE MAAND MEI: THE NAKED GROUSE.

nakedgrouse

Ik denk dat iedere liefhebber van whisky wel eens één of meerdere keren een echt engeltje over zijn of haar tong heeft gehad. Maar iedereen weet ook dat dat niet vaak gebeurt, het blijven uitzonderingen. Natuurlijk heeft dat ook te maken met ieders eigen persoonlijke smaak en zeker in de whisky’s kunnen die erg verschillen. Maar kwaliteit zal zich nooit verloochenen en kwaliteit is toch altijd het belangrijkste onderdeel van een “engeltje”.
Met The Naked Grouse hebben wij bij het proeven een echte engel over de tong gehad. Wat een prachtige whisky, wat een geweldig mooi karakter en wat een prachtig groot smaakpallet.

 

 

 

naked grouse

Maar laten we even kijken naar de achtergrond van deze bijzondere drank want die maak je niet bij toeval. Daar komt toch heel veel ervaring en vakmanschap aan te pas. Maar vooral ook passie en kwaliteit van de ingrediënten.
Zoals de naam al doet vermoeden komt The Naked Grouse uit de familie van The Famous Grouse. The Famous Grouse is in het premium segment van blended whisky’s de absolute top. Het is de meest gedronken whisky in Schotland.
Deze whisky is rond 1896 gemaakt voor de Schotse adel die veel ging jagen en vissen. Dit is ook de achtergrond van het logo met de Red Grouse, het zeldzame Schotse sneeuwhoen.

the naled grouse

The Famous Grouse wordt gemaakt door Matthew Gloag & Son. Een onderneming die al meer dan 200 jaar bestaat en een grote naam heeft verworven in de wereld van de Schotse whisky. Niet in de laatste plaats omdat zij één van de weinige, zo niet de enige, blenders zijn die de lokale tradities altijd trouw zijn gebleven. Het bedrijf is nog steeds gevestigd in het zuiden van de Schotse Hooglanden in de stad Perth.
Het recept van de samenstelling van The Famous Grouse wordt al door de 6e generatie van de familie geheim gehouden. Maar belangrijke onderdelen van de blend zijn hoogwaardige single malt whisky’s van The Macallan en Highland Park. Zeer beslist niet de minste namen in de whisky wereld. Deze familietraditie, het vakmanschap van de Master Blender en de beste vaten maken The Famous Grouse tot de best gewaardeerde blended whisky tot ver buiten Schotland.
Maar terug naar The Naked Grouse. Deze whisky wordt gerijpt in de duurste vaten ter wereld namelijk in de exclusieve zongedroogde first fill Sherry-vaten. Deze vaten van Spaans eikenhout geven de whisky zijn uitzonderlijke zachtheid en een heel rijk smaakpallet.
En dat was bij de proefsessie wel te merken. Zelden waren wij zo onder de indruk van de rijke smaken die onze neuzen en tongen streelden.

Kleur: Amber, goud;

Geur: Zacht, zwarte kersen, sherry, eikenhout, chocolade, kruiden;

Smaak: Tongstrelende zachte vruchten, het zoete van de sherry, kaneel, hints van vanille en kruiden.

Afdronk: Heerlijke lange en volle afdronk met wat zoetheid van gedroogd fruit en kruiden. Maar vooral het notige van pure chocolade is opvallend en heel bijzonder.
De fles van The Naked Grouse is toch ook wel heel bijzonder omdat deze gelijk laat zien waar het om te doen is, n.l. de inhoud.

Wij kunnen maar één ding constateren na deze proefsessie en dat is dat deze whisky werkelijk een prachtige engel is die over onze tongen mag blijven pie.. eh fietsen.

the naked grouse

 

Geschreven door Jos HuffmeijerLe Nez Promotion

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer