MuziekMuziek

Mavi Jeans, een stoere jeans. Fashion tip by B4men.

Een goede jeans is heel belangrijk om te hebben als basis voor je outfits. Nu zijn er heel veel verschillende soorten jeans en net zoveel verschillende merken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik krijg als blogger heel veel berichten binnen van nieuwe merken en zo werd mijn aandacht naar Mavi Jeans getrokken. Ik heb daarom een mail gestuurd naar Mavi Jeans met de vraag of ik kon kennis maken met het merk. Daarop kreeg ik een broek opgestuurd om echt te kunnen ervaren wat het merk inhoud. Super cool natuurlijk en ik zo kan ik een eerlijke mening geven over de jeans.

mavi jeans logo

Mavi jeans

Mavi jeans bestaat sinds 1991 en komt uit Istanbul. Het is daarmee het eerste Turkse jeans merk wat over heel de wereld te verkrijgen is. Nu is Turkije geen kleine speler als het gaat om kleding, heel veel katoen en kleding komt daar vandaan. Daar weten ze dus al heel lang hoe ze goede en mooie kleding moeten maken. Mavi Jeans is in de afgelopen jaren heel hard gegroeid en is een serieus merk op het gebied van Jeans.

image
Mavi Jeans Yves by B4men.nl
image
Mavi Jeans Yves by B4men.nl

 

Mijn Mavi Jeans

Ik heb verteld dat ik een jeans heb gekregen om zelf te kunnen ervaren hoe het merk bevalt. De broek is van het model Yves, dit model is een skinny jeans en zit laag op de heupen. Ik ben sinds een jaar of twee gewend aan de skinny jeans en wil sindsdien ook niet meer anders (nou ja, bijna niet meer). Ik vind een normale jeans nu al snel te wijd en daardoor een beetje saai ogen. Nu heb je skinny en skinny natuurlijk, de Mavi Jeans die ik heb is wel skinnny maar niet super. Dat wil zeggen, hij is niet super strak rond je kuiten maar hij “flubbert” in ieder geval niet. Iets wat mij echt opviel is de dikke stof van de broek. Hij heeft daarom heel even nodig om hem goed in te lopen, maar daarna heb je echt een heel lekkere broek, die jaren mee gaat. De wassing is heel donkerblauw, heel mooi, maar niet wat ik zelf zo snel zou kiezen. Ik ga meestal voor een lichte jeans. Het maakt de jeans wel tot een echte winter jeans. De broek is door de kleur en wassing heel goed op twee manieren te dragen. Ik draag hem stoer met een cool shirt en leren jack of juist wat netter met een overhemd en nette schoenen. Ik ben echt heel erg blij met de jeans en kan hem zeker iedereen aanraden en NEE ik krijg absoluut geen geld om dit te zeggen.

DSC08462
Mavi Jeans Yves stoer gedragen!!| B4men.nl
DSC08468
Mavi Jeans Yves stoer gedragen!!| B4men.nl
DSC08709
Mavi Jeans Yves netjes gedragen!!| B4men.nl
DSC08712
Mavi Jeans Yves netjes gedragen!!| B4men.nl

 

Prijzen en beschikbaarheid

Het leuke van Mavi Jeans is dat ze heel betaalbaar zijn. De meeste broeken kosten rond de €79.- een heel acceptabele prijs. De broeken zijn in Nederland goed te verkrijgen bij de grote warenhuizen en ook online zijn ze in ruime keus te koop.

Schermafdruk 2015-02-03 18.00.58

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Toch wel redelijk prijzig voor een jeans vind ik persoonlijk, vooral als je realiseert dat het een Turks merk is had ik toch net een wat lagere prijs verwacht.

    Maar goed wellicht maak ik geen eerlijke vergelijking, want ik koop bijna mijn jeans van Angelo Litrico tijdens de uitverkoop voor € 15 per stuk.

  • Hey Wesley, een Turkse jeans staat niet gelijk voor goedkoop. Het is een hoge kwaliteit en heel veel jeans van hele dure merken worden gemaakt in Turkije. Ik vergelijk de Mavi qua wassing en fit met merken als PME, G-star en replay en dan komt deze er qua prijs kwaliteit er erg goed uit. Grt Jw.

Written by Jan Willem Huffmeijer