MuziekMuziek

Marc Coblen het horloge dat je zelf samenstelt.

image001

Het is alweer een tijd geleden dat ik door een voor mij nog onbekend horloge merk werd benaderd. Ik kreeg een persbericht binnen van het merk Marc Coblen. Ik ben gek op mooie spullen en een goed horloge mag dus zeker niet ontbreken, mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Ik heb eens op hun site gekeken en was erg verbaasd….bij Marc Coblen kan je helemaal zelf een horloge naar je eigen smaak maken en bestellen. Ik wilde hier heel graag meer van weten en ook wilde ik graag met eigen ogen zien en beleven hoe en of het werkt. Ik heb contact met hen opgenomen en gevraagd of het mogelijk was dat ik voor de blog B4men.nl dit eens zou mogen ervaren. De mensen van Marc Coblen stonden hier zeker voor open en ik heb mijn horloge mogen bestellen.

MC_ibiza_047

Mijn Marc Coblen

Het leuke van de horloges van Marc Coblen is dus dat je hem helemaal zelf samenstelt…Hoe?? Eigenlijk heel simpel, zij hebben alles wat heel bepalend is voor het horloge los van elkaar gemaakt. Met heel veel variatie in de losse elementen stel je zelf het horloge samen. Marc Coblen geeft je keuze vrijheid! Eerst kies je de grote van de klok (basis), daarna kies je de klok zelf er zijn 13 verschillende klokken!! Verder kan je daarna kiezen om een andere ring rond het glas te nemen wat je horloge een heel andere uitstraling geeft. Als laatste stap kies je voor een band, ook hier zijn de keuze mogelijkheden eindeloos, maar liefst 50 verschillende banden maken jou horloge tot echt die van jou!! De keuze is zo groot dat het bijna moeilijk word om er een te kiezen, ik had er wel 10 kunnen samen stellen.  Mijn keus heb ik uiteindelijk kunnen maken en dit is het resultaat:

DSC06632

DSC06650

DSC06648

 

De kwaliteit van Marc Coblen

Toen mijn pakket binnen kwam had ik er gelijk een goed gevoel over, het zat mooi en goed verpakt. Het horloge is ook echt geworden zoals ik hem had besteld. Ik heb er ook een extra band bij gekregen en een extra ring, nu kan ik toch nog een beetje afwisselen. Het horloge voelt robuust en stevig aan. Misschien een klein min puntje, hij is best zwaar. Ik ben, dat moet ik eerlijk zeggen ook niet gewend om heel veel een horloge te dragen. Door mijn werk droeg ik weinig horloges vanwege de haren die overal tussen gaan zitten (ook hier ben ik inmiddels aardig aan gewend). Ik heb toevallig een klant die horloge reparateur is en die ik graag naar mijn Marc Coblen wilde laten kijken, hij kan echt goed inschatten wat de kwaliteit van het horloge is. Ook hij was gelijk onder de indruk en vond het idee om op deze manier een horloge zelf samen te stellen een te gek idee. De kwaliteit was volgens hem dan ook erg goed en zelfs Tachymeter werkt helemaal zoals zou moeten!! Hij vroeg mij naar de prijs van het horloge…..de € 250,- was zeker niet veel voor zo’n mooie klok. Ik kan mij daar ook helemaal in vinden!

Marc Coblen heeft dus aan al mijn verwachtingen voldaan en ik ben super blij met dit mooie horloge.

MC_ibiza_045

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer