GezondheidGezondheid

Mannen worden gediscrimineerd!! Column Pascal Meulenbelt.

Mannen worden gediscrimineerd in de modebladen. Deze bladen zijn voor 90% gevuld met vrouwenmode en de mannen komen er karig af met een paar bladzijden. Een punt waar ik mij mateloos aan irriteer. Maar dit is niet het enige punt waar mannen mee gediscrimineerd worden. Discriminatie van mannen in modewinkels Wat wil nou het geval, ik kwam laatst in een aantal gecombineerde modewinkels. Ja, ik heb ook wel eens nieuwe kleren nodig, en nee ik koop dat niet alleen via internet. Ik liep de winkels in en keek om mij heen. Ik keek om mij heen om te zoeken naar mannenkleding. Een jurk of een rok zou mij ook mooi staan maar niet helemaal mijn stijl, dus toch echt opzoek naar mannenkleding. Ik keek om mij heen en zag een bord staan met een pijl naar boven wijzend dat daar de mannenkleding te vinden is. Ik ben naar boven gelopen en heb daar het een en ander bekeken en gepast. Uiteindelijk ben ik met lege handen deze winkel weer uitgelopen. Even later liep ik de volgende winkel naar binnen en daar begon het weer bij vooraf aan. Ik keek om mij heen en kon nergens de mannenkleding vinden. Nu stond er een bordje met een pijl naar beneden voor de mannenkleding. Mannen zijn niet belangrijk, mannen doen niet aan mode, mannen moeten maar een trap op of af. Naast de discriminatie van mannen on modebladen worden mannen ook gediscrimineerd in de modewinkels.

Waarom worden mannen gediscrimineerd in de mode? Na een aantal winkels bezocht te hebben ben ik bij mijzelf ten rade gegaan wat hier ten grondslag aan zou liggen. Zittend in een hoekje, in verschillende ongemakkelijke houdingen kwam ik na uren denken nog steeds niet tot de reden. Vrouwen shoppen meer? Klopt, maar uiteindelijk geven mannen evenveel uit, die kopen 4 keer in het jaar heel veel in plaats van 34 keer iets kleins. Kunnen vrouwen geen trap lopen? Die vraag werd gauw beantwoord doordat er een vriendin met een man meeliep om hem aan te wijzen wat hij moet kopen. Zijn vrouwen luier dan mannen? Volgens mij shoppen vrouwen met meer plezier dan mannen. Zij zullen er meer moeite voor doen en dus geen moeite hebben met een trap. Mannen daarentegen, mannen houden niet van shoppen en zijn lui. Die trap kan net het verschil maken of ze toch even willen kijken of niet. Het enige wat ik kan bedenken dat de reden is, is dat wij mannen onderdrukt worden. Wij worden gediscrimineerd omdat de vrouwen bang zijn dat wij dit van hen afpakken. Ik kan de vrouwen bij deze uit hen dromen halen, die behoefte hebben mannen niet. Wij willen makkelijk, praktisch en snel shoppen zonder gedoetjes.

Bedankt voor het lezen!

pascal
Pascal Meulenbelt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat vind jij? Heeft Pascal gelijk en worden wij mannen gediscrimineerd in de modebladen en modewinkels? Laat het ons weten in de comments op de B4men Facebook Pagina.

 

 

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
  • Wat een gezeur. Een deel van de vrouwen winkelt met kinderen en dan is een trap gewoon niet praktisch als je een kinderwagen bij je hebt. Daarnaast zijn er zat winkels waar de herenkleding op dezelfde verdieping te vinden zijn of, nog leuker, je de roltrap mag nemen!

  • Haha, als vrouw snap je punt wel. Ik was met mijn vriend in Milaanen we gingen even snel de H&M in. Ik zag op de eerste verdieping niks ( na 2 min, ik ben nou eenmaal niet iemand die echt houd van uitebreid shoppen) dus gingen we een verdieping hoger. Ook geen leuke dingen. Dus weer een hoger. En daar hing één dingetje dat mij enigszins aantrok. Maar van dichtbij toch niet. Op verdieping 4 wasde mannen afdeling, maar het enigr nadeel was. De roltrap naar boven, zat aan de andere kant van de zaak als die naar beneden. Je moest dus de hel winkel door om naarboven te gaan. ( maar ook als je naar beneden wil)! En dat ging voor mij zelfs te ver. Brrr…

    Dus iksnap dat mannen soms gek worden van die trappen.

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Written by Jan Willem Huffmeijer