MuziekMuziek

Column Rob van Laere: Ik haat Max Verstappen

Ik haat Max VerstappenMijn vader nam mij al mee naar zijn werk toen ik zes jaar oud was. Hij was toentertijd supermarktmanager bij een grote supermarktketen. Nu weet ik dat hij mij meenam omdat er opvang-technisch iets geregeld moest worden, aangezien mijn moeder een zakelijke afspraak buiten de deur had. Maar toen ik zes was vond ik het geweldig om ’s ochtend om zes uur met mijn vader mee te gaan en in de supermarkt te spiegelen en vakken te vullen. De andere vakkenvullers vonden het supercool dat ik meekwam. Ik zorgde namelijk voor een welkome afleiding die toch werk gerelateerd was.

Opleven naar mijn vaders verwachtingen

Toen ik jaren later mocht kiezen wat mijn vervolgopleiding zou worden koos ik zonder twijfel voor de studie Small Business & Retail Management. Ik moest en zou namelijk supermarktmanager worden. Opleven naar mijn vaders verwachtingen was toen nogal een dingetje. Iets met acceptatie enzo.. Door mijn jarenlange supermarktervaring ging ik als een malle van start en haalde ik heet ene na het andere goede cijfer. Ik deed een duaal-studie, want zo kon ik binnen de supermarktbranche ook gelijk managementervaring opdoen. Ik ging zo hard dat ik op een gegeven moment laks werd. Het maakte me niet meer uit dat ik te laat was met dingen. Ik nam bochtjes korter omdat ik wist waar er gemeten werd. Tot ik uiteindelijk in de grindbak terecht kwam..

Net al mijn vader. Ongeveer tegelijkertijd liepen we tegen de lamp. Hij omdat hij door zijn werkgever werd beschuldigd van het niet afrekenen van een pakje Caballero zonder filter en ik omdat mijn studieresultaten drastisch achteruit gingen. Ik stopte met mijn studie en mijn vader stopte bij de supermarkt. De diefstal werd overigens nooit bewezen. Ik stel mij zo voor dat het voor Neerlands meest gevierde Formule 1 coureur ook zo is gegaan. Opleven naar je vaders verwachtingen. Scoren waar jij vond dat hij faalde en vervolgens net als hij de grindbak inkarren. Iedereen hoopt op een overwinning. Heel Nederland zit op het randje van zijn stoel, maar uiteindelijk draait het toch weer uit op een geweldige teleurstelling.

Niet Sjiek

Daarom haat ik Max verstappen. Waar zijn vader met stille trom van het Formule 1 toneel vertrok is Max ondanks zijn onachtzaamheid en risicogedrag niet van plan om te stoppen. Hij ziet niet in dat er twintig, zo niet honderd betere coureurs zijn dan hij. Dat hij het stoeltje in een team met een geweldige wagen heeft gescoord betekent nog niet dat je een geweldig coureur bent. Iedere puisterige puber met een beetje Playstation 4 ervaring rijdt dezelfde bochten als hij, alleen hebben zij geen kruiwagen. Nu kun je mij verwijten dat ik jaloers ben. Je kan zeggen dat ik er geen verstand van heb en dat er jaren van training aan zijn succes vooraf zijn gegaan. Dat is misschien waar, maar Max is gewoon niet zo’n heel goede coureur.

Max Verstappen neemt met risicovolle inhaal- en remmanoeuvres een loopje met de veiligheid. Hij brengt zichzelf, zijn concurrenten en soms zelfs zijn fans in gevaar op punten waar dat voor de sport of zijn klassering niet nodig is. De Formule 1 gaat om duizendsten van seconden, dat weet ik, maar om deze nou ten koste van een andere coureur te winnen vind ik, zoals ze in Limburg zeggen “niet sjiek”. Volgende week rijdt Max Verstappen op het Circuit Gilles Villeneuve de Grand Prix van Canada. Tegen Racingnews365.nl zei hij dat hij in Canada de muur niet mag raken. Dat lijkt met verdomme nogal logisch! Dat is ongeveer hetzelfde als een bakker die aangeeft dat er vandaag wel krenten in het krentenbrood moeten zitten.

Mijn vader heeft het mij nooit kunnen zeggen, helaas is hij te vroeg overleden. Maar ik weet zeker dat als Max Verstappen het aan Jos Verstappen vraagt, dat hij dan aangeeft dat heet hem allemaal niks kan schelen. Dat het hem erom gaat dat Max gelukkig is. En als hij waagt om met Formule één te stoppen, dat hij dan een paar klappen kan krijgen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer