MuziekMuziek

Borsthaar weghalen of laten staan???

Je borsthaar laten staan of niet??? Dat is een vraag die ik niet voor je kan beantwoorden, de ene man vindt het mooi en mannelijk staan en een ander ergert zich eraan. Sommige vrouwen vinden mannen met borsthaar ontzettend sexy, andere vrouwen walgen ervan. Soms heb je geen keus of je wel of geen borsthaar laat staan, simpelweg omdat er ook veel mannen zijn waar geen borsthaar groeit.(hier en daar een verdwaalde haar…maar die tellen niet mee)

1 op de 10 mannen scheert zijn borsthaar, ik had verwacht dat dit percentage hoger zou zijn omdat als je om je heen kijkt zie je meer mannen zonder borsthaar dan met!!! (misschien blijven de meeste mannen dan toch kinderen hahahaha…heeft mijn vrouw toch nog gelijk)

Wat als je nu borsthaar hebt, maar dit liever niet wilt??? Lees dan onderstaande tips voor het verwijderen van je borsthaar.

Hoe borsthaar weghalen

* Je hoeft natuurlijk niet alles te verwijderen, je kan ook alleen de bovenkant van je borstharen scheren zodat het haar niet boven je t-shirt uitkomt.

* Je kan je borsthaar trimmen als je het mooier vindt om nog een beetje borsthaar over te houden.(hier houden de meeste vrouwen van…nee dat weet ik niet uit eigen ervaring, dat blijkt uit diverse onderzoeken hahaha) Om je borsthaar te trimmen kun je het beste een tondeuse gebruiken, hierbij kan je zelf kiezen tot welke lengte je borsthaar eraf moet. Het voordeel van een tondeuse is dat het snel en makkelijk is.

* Je kan ook je borsthaar scheren als je je borstkas helemaal glad wilt hebben en geen haar meer wilt zien!!! Gebruik hiervoor een goed scheermes van bijvoorbeeld Wilkinson of Gillette, hiermee verklein je de kans op irritatie. Ook is het belangrijk, om zeker de eerste keer  je borstharen nat te maken en in te smeren met een scheerschuim voordat je gaat scheren. Helemaal irritatievrij zal je huid niet zijn na de eerste keer scheren, omdat de huid van je borstkas dan nog niet gewend is aan het scheren.Echter naarmate je het vaker zal scheren hoe minder irritatie er zal optreden. Wil je helemaal de huid goed voorbereiden op het scheren, scrub hem dan eerst…zie hier hoe je dat kan doen. Na het scheren is het belangrijk dat je de huid goed verzorgt met een goede aftershave(zonder alcohol) of  een verzorgde bodylotion.(zonder alcohol)

* Je kan ook  kiezen om je borsthaar te laten Waxen. Waxen is een ontharingsmethode die het haar met wortel en al verwijdert. Scheren en het gebruik van ontharingscrèmes laten de wortels intact, zodat je haar met stoppels terugkomt. Bij waxing blijft je haar gemiddeld 3 tot 5 weken langer weg. Het komt zachter en steeds minder terug. Bovendien verdwijnen tevens de dode huidcellen, wat ervoor zorgt dat je huid soepel en glad aanvoelt. Je kan thuis zelf je borsthaar waxen, maar dat zou ik persoonlijk niet doen. Waxen vergt toch wel oefening en als je het niet goed doet, dan is er een kans dat je de huid meetrekt au au au!!!!! Er zijn speciale winkels waar je dit kan laten doen, maar bij de meeste schoonheidsspecialistes kan je hiervoor ook terecht.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer