Mannen kapsels 2014, trends van nu!

De kapsel trends voor mannen in 2014.

Deze keer niet teveel tekst maar mooie foto’s waar je wat aan hebt. Ik zal bij de trend gelijk wat stylingsadvies geven. Net als in de fashionscene, is een goede basis heel belangrijk. Met een goed basiskapsel kan je door middel van verschillende haarproducten diverse stijlen in je kapsel aanbrengen.Vraag je kapper/barbier dus naar de mogelijkheden op het gebied van styling  en wat jij met je kapsel dan kan maken. Wat is het verschil als je een gel, wax of pommade gebruikt. Veel kapsels lijken vaak wel wat op elkaar, maar soms kan je net met een andere manier van kammen een totaal ander effect bereiken.

1) De gentleman (Het Pelle kapsel)

Dit kapsel is absoluut de nummer 1 meest gevraagde kapsel van dit moment. Styling is het beste te doen met een pommade en gebruik een vette pommade als je meer glans wilt hebben op het haar. Klik hier voor meer tips. Voor de aller strakste scheiding vraag je je kapper/barbier een scheiding in het haar te scheren.

2) De rockabilly

Dit is een kapsel wat bijna op dezelfde manier wordt geknipt als het het gentleman kapsel. Soms zijn de zijkanten net iets korter geschoren. Maar hier komt het vooral aan op kammen om het verschil te maken. Bij dit kapsel draait het om de kuif, bij de gentleman gaat het om de scheiding. Kijk welke kant je het beste je haar kan kammen om een kuif makkelijk omhoog te laten komen. Probeer ook de zijkant wat meer omhoog te kammen voor nog meer effect. Gebruik alles wat glimt, glanst en stevigheid geeft. Dit is kapsel om op los te gaan, Pommade, gel , wax en zelfs haarlak alles mag.

3) De natuurlijke look

Voor deze look maak je gebruik van de natuurlijke valling van je haar. Deze look werkt super als je krullen of slag in je haar hebt. Het gaat erom dat je juist het accent op je slag/krul legt en ze dus niet weg smeert met producten. De producten die hiervoor gebruikt worden, zijn dus producten die gaan voor een natuurlijk resultaat, denk aan creme of clay. Klik hier voor meer info.

4) De strakke look

Deze look zal dit jaar steeds belangrijker worden. Deze look gaat vooral om stylen. Het kan namelijk worden gecreëerd in eigenlijk alle kapsels, maar nu komt het aan op styling en kammen. Glans krijgen is het belangrijkst maar zorg eerst voor een stevige basis, dus eerst stevigheid. De meeste glansproducten missen juist stevigheid en als je wilt voorkomen dat het haar snel weer uit model valt is stevigheid cruciaal. Klik hier voor meer info.

5) De knot (Het Zlatan Kapsel)

Tja je kan het mooi vinden of niet…..deze trend komt er echt aan!! Hiervoor hoef je natuurlijk niet heel veel te doen. Ja… om je haar op een beetje fatsoenlijke manier te laten groeien is het wel belangrijk om toch regelmatig naar je kapper/barbier te gaan. Wees duidelijk naar hem dat je bezig bent om je haar te laten groeien, en stel samen een plan op hoe je dit met het beste resultaat gaat bereiken. Klik hier voor meer info.

mannen kapsel trends

Voor NOG VEEL MEER inspiratie klik hier.

Mijn andere artikels over heren / mannen kapsels vind je hier.

Herenkapsels deze herfst 

Video hoe je snel je haar in model krijgt.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
8 comments
 • Erg mooie mannen kapsels doe mij wel denken aan de mode van de 50er jaren.
  Verder ben ik niet zo gecharmeerd van de overdaad aan tatoeëren modellen vind dat lelijk.

 • Gaaf, vooral die kuiven en de gladde look met strakke scheiding. Ach had ik maar wat voller en meer haar ….

 • ik heb bij Schorum/rotterdam nu al 2x het zgnmd “The Executive” laten doen. Alleen jammer dat je zolang moet wachten (5 uur!!!) supergezellig en unike sfeer…maar nu zoek ik een moderne barbier waar ik wel de look, maar niet de wachttijd heb…any ideas?

 • Beste Marcel,

  Je bent bij mij in Lisse bij de Heere van Thijssen altijd welkom.

 • Ik ben zelf kapster, en OoOoh wat hou ik toch van deze ouderwetse maar trendy stylish mannen kapsels

 • Hoe zit het me afro haar? Deze heren hebben allen stijlhaar. Komt er ook nog een versie met afro kapsel?

 • Hoi Jase, Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik (nog) niet heel erg thuis ben in afro haar, maar ik vind het idee wel heel erg leuk om daar wat meer aandacht aan te gaan besteden. Het kan dus eventjes duren, maar ik ga ermee aan de slag.

Written by Jan Willem Huffmeijer