MuziekMuziek

De Kia Sportage voor iedere man.

Dat Kia hard aan de weg aan het timmeren is, daar was ik al wel achter. Ik heb de afgelopen tijd een aantal Kia’s mogen rijden, zoals de Optima en de Sorento. Dit zijn stuk voor stuk de klasbakken van Kia en ik was dus erg benieuwd of Kia ook de kleinere en beter betaalbare modellen net zoveel allure kon meegeven. Ik ben met veel verwachting naar Kia gegaan en heb daar de Kia Sportage 1.6 T-GDI GT Plusline opgehaald om hier een week mee te mogen toeren.

P7190178

Een week rijden met de Kia Sportage 1.6 T-GDI GT Plusline

Het is vakantietijd dus de kids gingen mee met het ophalen van de auto. Ik vind het altijd erg leuk om hen mee te nemen, omdat zij een auto kunnen beoordelen zonder verwachting. Dit pakt soms goed uit en soms krijg je als dealer gelijk de ongezouten mening van een kind rond je oren. In dit geval kwam het Kia niet echt verkeerd uit, de meiden vonden de auto stoer! Ik kan ze daar geen ongelijk in geven. Ik vind het wel leuk van Kia dat de hogere modellen niet te rond maar juist wat hoekig zijn. Dit geeft de auto’s inderdaad een stoerder uiterlijk. Toen gingen de deuren open en het eerste wat ik van beide meiden te horen kreeg was, WAUW we hebben stoelverwarming!! Hahaha het was 30 graden buiten, maar de meiden zijn helemaal blij met hun stoelverwarming. Toch is dat wel sterk gedaan, de auto is voor zijn budget (vanaf € 25.995,-) uitgerust met heel veel opties. Het geeft de auto een luxe gevoel zonder dat je hiervoor heel diep in de buidel moet tasten. Door die luxe vergeef je de auto ook snel wat tekortkomingen. De Kia Sportage 1.6 T-GDI GT Plusline die ik heb gereden is te koop vanaf € 45.995,-

P7190172 P7190181 P7190182 P7190190

De Kia Sportage en zijn weggedrag

De Kia Sportage is een prima rijdende auto. De Motor heeft voldoende capaciteit, waardoor je zelfs met een sportief rijgedrag je best kan vinden in deze auto. De andere modellen van Kia die ik heb gereden waren soepeler en beheerster in het weggedrag. De Sportage kan soms wat grover en lomper zijn. Het oppakken van de snelheid na het loslaten van het gas gaat bijvoorbeeld niet altijd even soepel. Ik wil wel benadrukken dat ik gewoon met 140 km per uur over de snelweg ben gereden zonder mij ook maar een moment onveilig te hebben gevoeld in de Kia Sportage maar ik vergelijk de de auto toch met de eerder gereden Kia’s. Vandaar dat ik niet helemaal los ga, maar ondanks dat is het wel een fijne auto. Voor mij is dit weer het bewijs dat Kia echt auto’s maakt die ik zou kunnen rijden. Ik heb zelf ooit eens een Kia Sorento gehad en het merk heeft daarom toch snel mijn interesse. Het imago dat Kia goedkope en truttige auto’s maakt is zeker niet terecht.

P7190193 P7190191 P7190192 P7190194

De Kia Sportage Beoordeelt door B4men

De auto moest na een week weer worden ingeleverd en zeker de kinderbilletjes vonden dit jammer! Geen stoelverwarming meer en de ruimte die ze hadden in deze auto werd weer een stukje kleiner. Ik rijd zelf namelijk een oud barreltje namelijk een Mitsubishi Colt uit het jaar 0, die van Marie Louise haar oma is geweest. Wij hebben als gezin een goede week gehad en de Kia Sportage heeft ons prima vermaakt. Ik geef de auto daarom een 7,5 als cijfer.

P7190171

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
2 comments
  • Zoals ik het nu lees lijkt het mij een prima auto om mee te rijden, maar persoonlijk vind ik de auto geen mooi uiterlijk hebben. Gelukkig heeft iedereen een andere smaak anders zou het ook zo saai worden op straat. Moet ook eerlijk zeggen dat ik zelf enkel oudere KIA auto’s heb gereden.

Written by Jan Willem Huffmeijer