MuziekMuziek

Land Rover Discovery 3.0 TD6, van een mooi bord kan je niet eten. Review B4men

De nieuwe Land Rover Discovery stond de afgelopen week voor mij klaar om te mogen reviewen. Heel tof om deze nieuwe oude rot eens onder handen te mogen nemen. Ik heb nu eenmaal een voorliefde voor grote auto’s.

De Land Rover Discovery een week in ons bezit

Oké, ik zal gelijk met de deur in huis vallen. Ik vind de Land Rover Discovery geen mooie auto. Ook het vorige model was niet de uitblinker qua design van Land Rover / Range Rover. Althans, dat is natuurlijk mijn mening. Nu heb ik wel een zwak voor grote vierkante “hokken”. Het geeft een auto een krachtige uitstraling. Die krachtige uitstraling heeft de Land Rover Discovery niet echt nodig, want vanaf het eerste moment in de auto weet je dat het met die kracht wel goed zit. Deze auto kan alles! Ik moet bekennen dat ik nog nooit een auto met zoveel pijn in het hart heb terug gebracht. Wij, want ik praat ook zeker namens Marie Louise, zijn verliefd geworden. Ik heb het in de titel al gezegd van een mooi bord kan je niet eten. De auto is de eerste keer dat je ernaartoe loopt het lelijkst, maar iedere keer erna wordt ie mooier en mooier. Je gaat zijn bijzondere design ook wel waarderen. Het gekke dakje, de niet kloppende achterkant en het net even te smalle model voor de hoogte, het maakt de Discovery tot een cult auto.

Land Rover Discovery Rijdend

Vanaf de eerste minuut in de auto is dit mijn auto. Whaha, ik moet letterlijk de auto inklimmen om plaats te kunnen nemen in een heerlijke zetel. De stoelen zijn echt geniaal, een luxe fauteuil is er niets bij. Alles in deze auto straalt luxe uit zonder over de top te gaan, iets wat wij heel erg kunnen waarderen. Tijd om met deze Discovery de weg op te gaan. Wauw, de eerste bochten neem je nog makkelijk wat te voorzichtig maar de luchtvering en de 3.0 TD6 diesel automaat maken sportief rijden ook met dit voormaat heel goed te doen. Ik sta echt versteld van het rijden. Je weet dat deze auto echt heel groot is, toch voelt hij klein en heel goed te berijden. Dat is misschien wel het grootste compliment wat ik deze auto kan geven. Het geeft je namelijk een enorm gevoel van controle en veiligheid. Ik ben voor een andere auto naar een 4×4 baan geweest en heb zodoende gelijk van de mogelijkheid gebruik gemaakt om ook de Discovery van het asfalt te halen en even in het terrein te zetten waarvoor hij bedoelt is. Toch voelt het best ongemakkelijk om zo’n “luxe” auto in het terrein los te laten. Dit bleek meer voor mij wennen dan voor de Land Rover. Zonder enig probleem rijd hij door zeer los en omgeploegd zand en modder. Het maak de auto tot een alleskunner. Wil of moet je het terrein in, dan is dit jouw auto! Wil of moet je een grote auto hebben, dan is dit jouw auto! Wil of moet je in alle luxe kunnen rijden dan is dit jouw auto! Ik weet in ieder geval één ding zeker dit is of jammer genoeg beter gezegd was mijn auto.

De Land Rover Discovery is best heel groot

Wie ruimte zoekt in een auto, dan is dit een auto waar je mee uit de voeten kan. Wij als gezin met grote hond hebben ons de hele week verbaasd over de grote in de auto. Hij is niet alleen maar groot maar ook heel erg praktisch. Overal in de auto vind je aansluitingen voor usb en 12volt stekkers, ideaal voor alle telefoons en Ipads die tegenwoordig mee moeten. Vriendjes of vriendinnetjes mee uit school, geen probleem. Even de twee extra stoelen achter omhoog laten komen en gaan. Die extra stoelen zijn vaak weinig luxe in een auto, nou niet bij Land Rover! De stoelen zitten ook daar heerlijk en zelfs een grote kerel neemt hier nog prima plaats. Wij moesten nog wat oudpapier opruimen, even alle banken opklappen en volgooien maar. Niet normaal wat een ruimte zit er in de auto. Moe worden van het opklappen van banken en stoelen ga je ook al niet worden, alles gaat elektrisch. Het is typerend voor deze auto. Alles is gemaakt om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Luxe zonder zijn functionaliteit te verliezen.

De Discovery is mijn auto

Ja, ik ben verliefd en liefde maakt blind. Dus dat ie niet zo mooi is jammer dan, dat zie je toch niet als je erin zit. Of ik een dure smaak heb?? Dat valt best wel mee. Ik heb eerder geroepen dat ik als ik ooit het geld zou hebben en het niet meer zou uitmaken, ik de grote Range Rover zou kopen a € 200.000,- niet meer! Ik ga echt voor de Discovery en die is er al vanaf € 77.000,-. De uitvoering die wij hebben gereden is te koop voor € 120.000,-. Mijn smaak is dus goed voor mijn portemonnee 😉 Of misschien nog een paar jaartjes wachten en hem als occasion op de kop tikken. Ik blijf nog wel even dromen.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer