MuziekMuziek

Land Rover Discovery Sport: stoere SUV voor het gezin

Jan Willem Huffmeijer met de Land Rover Discovery Sport

Wij als gezin zijn gek op grote auto’s. Dat we deze Land Rover Discovery Sport aan de tand mochten voelen, is dus echt een feestje. In dit artikel neem ik jullie mee in een week door Nederland crossen met deze auto. Ik wil nog niet te veel verklappen over wat wij ervan vonden. Maar onze mening over de auto hebben wij toch moeten bijstellen.

Land Rover Discovery sport

Land Rover Discovery Sport Landmark Edition td4

Ik heb al eens vaker gereden met de Discovery en de Discovery Sport. Van de eerste was ik echt zwaar onder de indruk. Van de Sport iets minder. Ik vond hem een beetje suf en niet heel speciaal. Inmiddels heeft de auto een restyling gehad en wij kregen voor een week de Landmark Edition mee. Deze editie heeft mij echt verbaasd. Al het suffe wat ik van de vorige vond, is er af. De dikke wielen, de stoere neus en vooral het dak maken deze Land Rover Discovery Sport tot een stoere karakteristieke auto. Iets wat de auto echt nodig had. Maar een mooi uiterlijk maakt natuurlijk nog geen lekker rijdende auto!

Rijden met de Discovery Sport Landmark Edition

De Discovery Sport is rijdend een fijne auto. Hij ligt als een blok op de weg en geeft jou en je gezin een veilig gevoel. De auto voelt groot aan. Dit is soms echt een voordeel en soms ook wel een beetje een nadeel. Ik vind de Landmark Edition de meest “grote” en imposante uitvoering. Doordat het dak in een andere kleur komt en de bumper een andere styling heeft, oogt hij echt heel dik en stoer. Deze Discovery is een diesel en dit maakt het rijden toch een klein beetje anders. Zeker wanneer de motor nog koud is, kan hij wat schokkerig en gretig zijn. Dit neemt af na mate de motor warmer wordt. Wat ik wel gemerkt heb, is dat hij bij het afslaan van de motor in het start/stop systeem daarna wat traag reageert op het opnieuw aanslaan. Wanneer hij dan wel aanslaat trekt hij dan weer erg heftig weg. Of dit een ding is van deze motor weet ik niet. Dit is alleen niet zo subtiel als dat hij verder wel rijdt.

Veel kilometers gemaakt met de Discovery

Soms maak je door tijdgebrek in een week niet heel veel kilometers met een auto. Echter hebben we met de Discovery in een week echt heel veel kilometers gemaakt. We zaten namelijk ruim boven de 1000 km en dit is echt heel veel voor een week. Wij hebben de auto rijdend dus heel goed kunnen ervaren. Eerlijk is eerlijk we zijn een beetje verliefd geworden op deze auto. Zelfs Marie Louise, die het rijden niet als hobby heeft, rijd heel graag in deze auto. De Discovery rijdt in haar ogen ook heel lekker en zij kon lezen en schrijven met de auto. Zelfs parkeren wat normaal een groot struikelblok is, was geen probleem. Whaha soms snap ik haar niet. Het is geen kleintje deze bak en die zet ze toch met alle vertrouwen in de kleinste gaatjes. Terwijl zij met kleinere auto’s soms een stuk meer moeite heeft. Het geeft aan hoeveel vertrouwen en zelfvertrouwen ze heeft in deze auto.

De Discovery Landmark is geen instappertje

De Discovery wordt toch wel een beetje gezien als de instapper van Land Rover. Dit vind ik met € 76.710,- als startprijs voor deze uitvoering een beetje kort door de bocht. Het is een serieuze auto en wordt dus ook serieus betaald. Hij is voor dat bedrag wel heel compleet en met een stevige diesel motor die best zuinig genoemd mag worden. Wij hebben een heerlijke week gehad en hebben de auto met pijn in het hart weer ingeleverd. Wie weet ooit…..komen we er ééntje halen ?

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer