MuziekMuziek

Pokkén Tournament DX (SWITCH) – Vechten met je favo Pokémon!

Ik ben gigantisch blij dat ik toch de Switch al zo snel heb gekocht! Er komen steeds meer leuke games uit en de eShop is sowieso al heel erg goed gevuld met ook die games. Dus mocht je nog twijfelen om er één aan te schaffen? In verband met het aantal games zou ik daar in ieder geval niet over twijfelen. Dit keer kreeg ik van Nintendo, Pokkén Tournament DX, deze game was al eens eerder uitgebracht op de Wii U maar ja het aantal mensen die een Wii U had was niet zo groot.

Er zit wel degelijk verschil in de Wii U versie en de Switch versie namelijk een game modus extra en vijf nieuwe Pokémons! Dus mocht je hem al hebben voor je Wii U, dan is het toch wel leuk om hem ook voor de Switch te kopen.

Hybride Vechtgame

Je begint meteen met een voor in mijn ogen te lange tutorial waar je een hoop moet onthouden. Als ze dit langzamer hadden gedaan nadat je elke keer ergens op klikt in het hoofdmenu, had ik het denk ik sneller onthouden. Wel mag je meteen een Pokémon uitkiezen om mee te vechten. Het vechten gaat op twee camerapunten, namelijk Field Mode en de Duel Mode. Beide 3D maar geven wel een ander gevoel voor vechten weer. Tijdens een gevecht wissel je dus ook tussen die twee en worden ze in het potje zelf phases genoemd. Voor de Tekken / Street Fighter kenners zal Duel Mode bekend voorkomen. Het wisselen tussen de twee modussen heeft te maken met de afstand. Je begint met de Field Phase en hoe dichter je bij de tegenstander komt, schakel je automatisch over naar Duel Phase. Deze combi zorgt wel voor dikke acties en een aparte vechtervaring! De ene Pokémon zal beter zijn in de ene modus dan de ander, dus houdt daar ook rekening mee met het kiezen van je Pokémon en welke modus jij fijner vindt spelen.

De Attack Triangle

Een belangrijke game mechanic is de Attack Triangle. Alle Pokémons hebben dus één van de drie categorieën namelijk Normal Attacks, Grab Attacks en Counter Attacks. Om het even in een lijstje te zetten welke wat verslaat.

  • Normal Attacks overtreft Grab Attacks
  • Grab Attacks overtreft Counter Attacks
  • Counter Attacks overteft Normal Attacks

Dus eigenlijk is het een soort steen papier schaar spel. Let wel, het overtreft elkaar en het wil dus niet zeggen dat je diegene dus makkelijk kan inmaken. Dit is dus ook wel één van de belangrijkste element in het spel. Maar dan heb je nog een valkuil! Dat is namelijk de Synergy Gauge. Als die vol is kan je op een awesome manier je tegenstander een (soms) Final Blow geven! Deze aanval noem je ook wel een Synergy Burst. Net zoals bij tekken krijg je dan een toffe animatie te zien, en geeft je tegenstander zweet op het voorhoofd of hij deze klap wel heeft overleeft.

Daarnaast is het vechten en aansturen van de Pokémon vrij simpel en vergt niet veel onthoud werk qua combo’s zoals in sommige ‘2D’ vechtgames. Dit kan dus ook leuk zijn als je samen met je kind wilt spelen en je niet veel game ervaring hebt. Andersom ook. Button bashen kan juist in dit geval een voordeel zijn en zal ik ook niet raar opkijken als je kind het van je wint haha. Mocht je alles goed hebben opgevolgd zoals de Attack Triangle en je Synergy Burst heb je ook nog eens support Pokémons in het spel! Het zijn er maar liefst 30 en deze hebben dus ook weer drie categorieën namelijk Attack, Disrupt en Enchance. Attack type zorgt voor een aanval naar je tegenstander, Disrupt gaat je defense van omhoog en er is een kans dat een aanval van je tegenstander kan worden tegengehouden en als laatste Enhance kan een status omhoog gooien zoals Attack, Defense en Speed of je HP helen. Als je een match start, moet je dus eerst een support set kiezen en dan aan de start van iedere ronde kies je er één van de twee uit.

Een volledige game

Het grootste voordeel vind ik dat alles meteen unlocked is en je dus niets hoeft vrij te spelen. Ik kan ook wel begrijpen dat je het juist leuk vindt om langzamerhand battle Pokémon vrij te spelen maar je hebt dus van het begin af aan “the whole package”! Omdat Pokkén Tournament DX zo een makkelijke game mechanic heeft, kan je het in principe met één Joy-Con controller doe,. zodat je vanaf één switch met zijn tweeën de strijd aan kan gaan! Als je Pokémon fan bent en je houdt wel van een vechtspelletje, is dit zeker een game die je in huis moet halen. De graphics zitten super goed in elkaar en de verschillende attacks hebben spectaculaire effecten. Verder is het leuk om met meerderen te spelen of gewoon online tegen iemand te spelen.

Tevens is de gratis demo te downloaden via de Nintendo eShop

 

Geschreven door Nick Strijbos

Nick Strijbos B4men bij Open Beta Destiny 2

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos