MuziekMuziek

Wolfenstein II: The New Colossus (PS4) – Met Blazkowicz Nazi’s kapot maken!

Ik kan rustig zeggen dat ik een dikke fan van Wolfenstein ben. Eén van de weinige Single Player games die ik volledig uitspeel en waarbij ze het bij het vorige deel ook alleen Single Player hielden. Ik denk dat het komt omdat het zo lekker controversieel is en echt de grens opzoekt met wat eigenlijk net aan kan en misschien wel mag in een game. Ik kan je één ding zeggen dat ik wel respect heb voor de publisher en game developers, die dit soort dingen toch wel doorvoeren in hun game. Waarbij CoD WII juist heel veel dingen achterwegen hield van wat er werkelijk ook gebeurt, om het publiek een beetje tevreden te houden I guess? Afijn we gaan weer lekker knallen met onze favoriete nazi dodende B.J. Blazkowicz!

Geweld, geweld en nog eens GEWELD!

We zijn alweer een stukje verder nadat we de tweede wereldoorlog te verloren hebben. Nazi Duitsland heeft zo’n beetje alles overgenomen. We starten in 1961 in een alternative universe. Daar gaan we met The New Colussus en met B.J achter de Nazi’s aan. Dat doen we natuurlijk met bruut geweld! De eerste twee uur zul je veel ingame cinematics tegenkomen. De verhaallijn wordt zo goed uitgelegd. De characters krijgen goed de aandacht en je gaat echt met ze meeleven. Verder krijg je in het begin een recap te zien van het vorige deel zodat je goed up-to-date bent voordat je het spel induikt.

Het gruwelijke Duitse wapenarsenaal geven he verschillende manieren waarop je de Nazi’s kan doden. Dit wapenarsenaal op je langzaam op en mijn favoriet is de hakbijl! Overal en nergens liggen Tomahawks en op die manier kan je in stealth modus flinke verwondingen aanrichten en die zijn niet zoetsappig. Dus als je kinderen hebt en hun tere zieltje wilt besparen laat ze zeker niet meekijken. Echt zoals we gewend zijn van Wolfenstein!

Wapens upgraden

Tijdens het spelen moet je goed kijken in iedere kamer of hoek want je kan random upgrade parts vinden voor je wapens. Kies dan voor een wapen dat moment goed van pas komt. Wat ik eigenlijk altijd doe is op Pistol meteen een Silencer knallen, waarom leg ik later uit. Langzamerhand bouw je een heel arsenaal op, waarbij je ze stuk voor stuk beter kan gebruiken. Neem van mij aan dat je deze ook echt allemaal evenveel gaat gebruiken! En als het teveel Nazi’s worden die je achterna zitten? Bring out the big guns en duel wield ze! Als dat geen feest word.

Enemies en story

Wolfenstein kent een aantal enemies die wel redelijk gelijk zijn aan elkaar. Echter moeten ze wel op een andere manier benaderd worden. De belangrijkste zijn de kapiteins. Je ziet boven in je scherm ook een cirkeltje staan met hoever jij  van de kapiteins van bent. Probeer altijd die eerst te vermoorden, het liefst zonder geluid, dan kan je rustig aan de overige enemies aanpakken. Vandaar dat ik op mijn pistol altijd als eerst een Silencer wil hebben. Zodat ik die als eerste in stilte kan uitschakelen. Verder zijn de enemies wel pittig zelfs als je de difficulty op easy zet. Maar dit zou ook kunnen komen omdat ik hem normaal altijd op de PC speelde en toetsenbord + muis combi is toch wel fijner voor shooters.

De story is ook echt super goed, het geluid, de karakters en hoe een level opgebouwd is met de atomsphere. Ze komen allemaal goed samen. Dit zorgt ervoor dat ik eigenlijk wel iedere Wolfenstein uitspeel je wordt namelijk echt heel goed meegenomen in het verhaal. Het is dus niet alleen maar blindelings knallen maar je gaat merken dat je echt van bepaalde karakters gaat houden of juist haten zoals de lieve Frau Engel…

Eind verdict

Ik heb dus eigenlijk niks te klagen over deze game geen gekke bugs of glitches meegemaakt. Ik heb super genoten van de gameplay en verschillende enemies. Waarvan de minst favorieten de honden zijn want daar schrik ik me toch wel elke keer kapot van. De setting is tof gedaan en bij een game waarvan ze alleen maar de Single Player releasen merk je gewoon dat er veel meer tijd ingezet wordt. Waarschijnlijk wisten ze al dat het online gedeelte op een gegeven moment leegloopt. De eerste DLC word gereleased op 14 December dus mocht je hem al bijna klaar hebben kan je straks gewoon weer door! Wil je nog graag wat extra beelden zien kijk hieronder dan de volledige trailer:

Geschreven door Nick Strijbos

 

Written by
Nick Strijbos

Ik ben Nick, 28 jaar en schrijf voornamelijk over games en gadgets op B4men. Op de platformen van PlayStation, Switch en PC. In mijn vrije tijd game ik niet alleen hoor, maar hou/maak ik ook (van) muziek.

View all articles
Written by Nick Strijbos