MuziekMuziek

Barraca Rodizio Grill & Bar: Baziliaans all you can eat met vlees, lekker vlees!!

Dat ik een stukje vlees kan waarderen is geen geheim. Helemaal wanneer deze op de juiste manier is gegrild en gekruid en in een toffe locatie op je bord komt. Ik werd samen met de rest van het gezin uitgenodigd om te komen eten bij Barraca Rodizio Grill & Bar. Dit laten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen natuurlijk

Braziliaans restaurant BARRACA Rodizio Grill & Bar, waar de Passadores op verzoek een mooi stukje vlees voor je af snijden. Als je gek bent van vlees dan zou ik zeker even verder lezen.

Eten bij Barraca Rodizo Grill & Bar.

Barraca Rodizio Grill & Bar

Super toffe uitnodiging natuurlijk en het is ook nog eens een thuiswedstrijd, Barraca zit bij ons om de hoek in Hoofddorp. Barraca Rodizio Grill & Bar is een all you can eat restaurant maar dan wel even anders. All you can eat heeft voor veel mensen een negatieve klank gekregen. Zittend in een grote vreetschuur met heel veel mensen zoveel mogelijk eten naar binnen proppen. Hoe anders is dit bij Barraca! De sfeer is die van een Braziliaanse overdekt foodcourt. De lekkere samba klanken maken de sfeer compleet. De uitstraling is geweldig en voelt echt heel goed. Het ontvangst is goed en vriendelijk. Wij werden naar ons tafeltje geleid en kregen uitleg over het concept. All you can eat heeft bij Baracca wel een iets andere invulling. In het midden van het restaurant staat een zeer rijk gevulde salade bar, hier kan je pakken wat en zoveel je wilt. Het vlees wordt in de mooie semi open keuken gegrild in de speciaal uit Brazilië gehaalde grill. De Passadores zijn de mannen van het vlees, zij lopen rond met het vlees wat vers van de spies wordt afgesneden aan tafel. Er zijn spiesen met varken, kip, lams en rundvlees… de huisspecialiteit is de picanha. Er wordt aan tafel naar wens een stukje vlees afgesneden. Doormiddel van kaartjes op tafel op rood of groen te leggen geef je aan of je weer toe bent aan meer vlees. Een top systeem omdat je niet hoeft te gaan lopen met je eten, wat ervoor zorgt dat meer niet met zn allen aan tafel zit dan wel. Ook krijgt iedereen rustig de tijd om zijn eten op te eten en kan je niet in één keer heel je bord vol laden. De verspilling van eten is zo ook veel minder.

Het vlees wordt in de grote semi open keuken gegrild in de speciaal uit Brazilië gehaalde grill.
De Passadores zijn de mannen van het vlees, zij lopen rond met het vlees wat vers van de spies wordt afgesneden aan tafel. Er zijn spiesen met varken, kip, lams en rundvlees… de huisspecialiteit is de picanha. Het vlees pak je met een tang van de spies.
Wil je ook een klein stukje kaas 😉
Diverse gerechten bij de salade bar. Keuze genoeg toch!
Kind van haar vader! Wil je een lach op haar gezicht, geef haar dan eten en vooral vlees.

Eten bij Barraca Rodizio Grill en Bar

Het meest belangrijke is natuurlijk het eten en dan vooral het vlees. Het rundvlees komt voor het grooste deel uit Zuid America maar ook uit Australië. Het kippenvlees en het varkensvlees komen gewoon uit Nederland. Nu kan de grill wel uit Brazilië komen maar als niemand weet hoe hij hiermee om moet gaan heb je er nog niets aan. Daarom hebben ze bij Barraca Rodizio Grill en Bar verschillende Brazilianen in dienst. Zij leren ook de rest van het personeel hoe zij met het vlees moet omgaan. Ik was vooraf een beetje sceptisch over de kwaliteit die je als all you can eat restaurant kan bieden. Dit bleek echter totaal ongegrond!! Bij Barraca Rodizio Grill en Bar wordt geen concessie gedaan op de kwaliteit van het vlees en dit proef je! Het vlees is heerlijk! De picanha is “goddelijk” zoals mijn dochters het mooi omschreven. Bang voor kruiden zijn ze niet en dus heeft ieder stukje vlees een mooie en eigen smaak. Niet alleen het vlees heeft indruk gemaakt maar ook de door ons vaak afgewezen gegrilde ananas mag je niet missen. Wij houden niet van warm fruit en wij lieten ze vaak doorlopen met de ananas. Toch kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en vroeg om een klein stukje. Ik bleek niet de enig die de ananas wilde proeven, ook de kids en Marie Louise moesten dit eens gegeten hebben….hmmmmm hoorde ik om mijn heen en ja hoor ik was al mijn ananas kwijt. Dat werd weer wachten op de volgende ronde maar het wachten werd rijkelijk beloond. De desserts kunnen ook meer dan onze goedkeuring wegdragen. Zoals jullie weten neem ik bijna nooit een nagerecht omdat ik niet zo van zoet houd. Voor de Braziliaanse Flan maak ik echter een uitzondering.

Uitzicht vanaf binnenkomst.
Gezellig met zijn allen uit eten gaan. Je kan ons bijna niet gelukkiger maken.
Super toffe wijnkast. Ik kreeg meteen een idee om zoiets ook thuis te gaan bouwen.
Hier werden de vrouwen helemaal blij van….zoetigheden!!!!
Afgelopen zondag zijn wij op eigen initiatief weer naar Barraca gegaan, we hadden namelijk iets te vieren. Amaranthe had zaterdagavond haar B zwemdiploma gehaald en wilde graag nog een keertje bij Barraca eten, zo goed was het ons dus bevallen.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer