MuziekMuziek

KIA NIRO DE EERSTE HYBRIDE CROSSOVER.

Sommige autofabrikanten zijn zo trots op hun nieuw model dat zij niet kunnen wachten om hem te tonen. Kia is met hun nieuwe Niro Hybride Crossover hiervan een voorbeeld. Er is nu slechts één model in Nederland en die moest aan de autopers worden gepresenteerd. Dat hield in dat wij er niet mee konden rijden, dus je krijgt deze keer geen rij-impressie. Vandaag kregen we wel een hele interessante lezing over het ontwerpen van een KIA. Niels van Roij, de designer van o.a. de KIA Niro gaf ons de lezing. Natuurlijk weet iedereen wel dat het ontwerpen van auto’s een lange en dure aangelegenheid is, maar als je van een ontwerper hoort wat er allemaal bij komt kijken en hoe dat hele proces in zijn werk gaat krijg ik toch wel heel veel bewondering en respect hiervoor. Dit op zich is al een artikel waard. Kortom ik heb mij niet zitten vervelen tijdens deze lezing/masterclass.

2 5 13

De KIA Niro 

Maar hoe zit het nu met deze nieuwe KIA Niro, vraag je je af. Nou daar moeten we nog even op wachten. Hij zal wel geregeld in een commercial op de tv zijn te zien, maar de planning is dat hij in augustus in de showrooms van de KIA dealers staat en in september kan hij worden afgeleverd. Toch heb ik al wel wat gegevens over deze Niro. Het is de eerste hybride crossover en wordt geleverd in twee afstellingen van het onderstel (velgen en banden).

Schermafdruk 2016-04-12 21.01.29Schermafdruk 2016-04-12 21.16.39

KIA Niro gegevens:

  • De eerste is een 16 inch en hierbij is de nadruk gelegd op comfort en zuinig (nee niet op de uitrusting want die is zeer compleet) maar het rijden.
  • De tweede afstelling is 18 inch en hier ligt de nadruk op dynamisch en sportief rijgedrag.
  • De Niro ziet er stoer en krachtig uit wat vooral te zien is aan het front met de zogenaamde “tijgerneus”.
  • De benzinemotor is een 1.6 liter GDI viercilinder met 103 pk en een brandstofverbruik van 1 op 18.
  • De elektromotor heeft 43pk en de gezamenlijke aandrijflijn is goed voor 146 pk en een koppel van 264Nm.
  • De Niro is ook leverbaar met een trekkracht van 1300 kg. Dus ook voor de caravandeurs onder ons eindelijk een hybride auto die er goed uitziet, én waar je met je caravan probleemloos de Ardennen, de Alpen en de Pyreneeën over komt.

Schermafdruk 2016-04-12 21.01.04 Schermafdruk 2016-04-12 21.02.00

Kortom, het is nog even wachten voor een proefrit, maar omdat hij de komende tijd wel in commercials te bewonderen is, kan je er toch wel een voorstelling van maken hoe het is om met deze Kia Niro te gaan rijden.

Jos Huffmeijer voor B4men.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer