MuziekMuziek

Wiko Fever: een mobiele telefoon voor mannen die veel voor weinig willen.

Toy’s for Boy’s, het mogen testen van verschillende gadgets is natuurlijk altijd leuk om te mogen doen. Zo kreeg ik laatst een telefoontje of ik een nieuw mobiel op de Nederlandse markt wilde testen. Nu ben ik niet een enorm technische man en ben ik echt een mega Apple fan, dus een mobiel moet echt wel wat in huis hebben om mij te kunnen overtuigen, maar die uitdaging wilde ik wel graag aangaan. Ik test voor jullie de Wiko Fever

P4040527 P4040529

Wiko Fever mobiele telefoon

Wiko is een nieuwe speler op de Nederlandse markt. Wiko is een Frans merk en daar bestaan zij inmiddels al heel wat jaren. Nu proberen zij ook voet aan de grond te krijgen in de rest van Europa. Wiko richt zich erg slim op de budget bewuste klant. De top van de markt is aardig gevuld en ik denk, dat zeker in de budget klasse, mensen echt bereid zijn om niet te kijken naar merk maar kijken naar wat een telefoon je kan bieden. Nu heb ik al gezegd dat ik niet echt heel erg technisch ben en mijn wensen voor een mobiele telefoon zijn dan ook niet heel specifiek. Nu denk ik dat de manier waarop ik een mobiele telefoon gebruik niet zoveel zal verschillen als met 90% van de andere gebruikers. Wat vind ik belangrijk van een telefoon? Een telefoon moet snel en simpel zijn met bellen, het lijkt heel logisch maar de telefoon is tegenwoordig meer een computer dan een telefoon. Ik maak heel erg veel foto’s en die moeten ook een beetje netjes zijn uiteraard, dus een goede camera is een must. Mailen en internetten is ook erg belangrijk en dit moet ook makkelijk en snel gaan. Dit is zo’n beetje 99% van mijn mobiel gebruik en dus ook de punten waar ik op ga letten als ik de review schrijf. Het is maar dat je het weet 😉

P4040532 P4040535 P4040536

Review van de Wiko Fever

Het eerste wat mij opvalt aan de Wiko Fever is het gewicht, hij voelt licht aan. Het formaat van de telefoon vind ik erg prettig maar dat komt omdat ik veel met een groter formaat telefoon werk. Ik ben zelf niet zo thuis in Android en het is voor mij wel even wennen moet ik eerlijk zeggen. Sommige dingen gaan net even anders dan ik gewend ben. Gelukkig heeft mijn vrouw wel een android telefoon en zij kan voor mij goed vergelijken. Zelfs mijn vrouw komt prima door de telefoon en vind hem snel en lekker werken. De Wiko Fever is uitgerust met een 1,3GHz MediaTek MT6753-octacoreprocessor met 3GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera, een 2900mAh-batterij en een 5,2-inch groot full HD-scherm. Hij is dus goed uitgerust en dit kan je in het gebruik merken. Hij werkt snel en prettig. Nog een heel belangrijk punt voor mij is de camera! Ik maak veel product foto’s en natuurlijk ook veel selfies, het is dus erg belangrijk voor een telefoon om met een goede camera uitgerust te zijn. Dit is bij de Wiko Fever echt heel erg goed. Op de achterkant vind je een 13 mp camera en op de voorkant een 5 mp camera met flitser! De foto’s van de Wiko Fever zijn echt van heel goede kwaliteit, oke die flitser aan de voorkant is voor mij niet nodig. Wanneer je moet flitsen met een mobiele telefoon kan je beter afzien van de foto…het wordt er niet beter van namelijk. Een onderscheidend punt van de Fever is de glow in the dark rand om de telefoon. Grappig als het echt goed werkt maar dit vond ik tegenvallen. Wanneer je de telefoon in een hoesje of veel in je zak draagt dan is het opladen minimaal en de lichtopbrengst dus ook minimaal. Leuk bedacht, maar in de praktijk niet heel nuttig.

P4040547 P4040549 P4040555

Conclusie na een maand gebruik van de Wiko Fever

Het is een toestel waar ik prima mee uit de voeten kan en ik mis eigenlijk niets. Sterker nog, hij heeft betere functies dan mijn huidige mobiel en dan heb ik nog niet eens de prijs genoemd!! Met een prijskaartje van € 199,- is de Fever 4x goedkoper dan het huidige toestel wat ik gebruik. Ik ben dus echt verbaasd over wat Wiko je kan bieden voor die prijs. Ga ik mijn huidige telefoon inruilen voor deze Wiko? Nee, maar dat komt omdat ik enorm Apple verslaafd ben. Mijn vrouw heeft echter wel haar telefoon ingeruild voor de Wiko Fever.

wiko.fever-4G

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer