De kerst komt eraan!! Wij eten een hippe Wild Stoofpot van de BBQ.

De tijd van kerst komt er weer aan en dit betekend een flinke kerstkoorts voor veel mensen. Welke mensen nodigen we uit, welke boom komt er in huis en wat gaan we eten??? Om gek van te worden! Natuurlijk gaat B4men jou op weg helpen. Ik ben namelijk gaan nadenken over wat je nu moet gaan eten met de kerst. Ik wilde iets hips combineren met iets heel traditioneels. Het is een wild stoofpot geworden klaargemaakt op de bbq. Ik wilde het deze keer helemaal goed doen, zodat jij wel de beste stoofpot ooit gemaakt, op tafel zet met kerst. Daarom heb ik Europees Kampioen BBQ erbij gehaald, Peter Bootsma van bbq team LetzQ. Hij is niet alleen Europees Kampioen maar ook chef bij Big Green Egg. Kortom, dit kan alleen maar goed komen!

Stoofpot van wildzwijn wangen van de Big Green Egg

Dit heb je nodig voor de Wildzwijn Stoofpot:

3 wildzwijn wangen

200 gram pancetta

20 hele zilver uitjes

1 prei

1 ui

3 wortels

2 grote tenen knoflook

1/4 knolselderij

10 kastanje champignons

1/2 ontbijtkoek

1 eetlepel mosterd

1 fles rode wijn

Zo maak je de Wildzijn Stoofpot klaar:

 • Zet je stoofpan op de bbq boven het vuur en gooi er alvast een goede klont boter in (geen bbq dan kan het natuurlijk ook op gas)
 • Snijd de knoflook, de zilver uitjes, de ui, de wortels en de pancetta in grove stukken
 • Bak deze aan in de pan
 • Snijd ondertussen de wangen in grove stukken
 • Doe deze beetje bij beetje in de pan (niet alles in een keer)
 • Laat het even bruinbakken en snijd ondertussen de prei in ringen en voeg deze toe
 • Nu gaat de pan op indirect vuur door de conveggtor te plaatsen en de schuiven gaan dicht zodat de temperatuur kan zakken
 • Nu gaat er een fles wijn naar smaak in de stoofpot tot deze volledig onderstaat
 • Voeg nu een grote eetlepel mosterd toe
 • Deksel op de pan en voor minimaal een uur laten stoven
 • Voeg na het uur een paar grote stukken ontbijtkoek toe voor de binding
 • De stoofpot heeft wel een paar uur nodig voordat hij klaar. Kijk regelmatig maar overdrijf het niet. Zodra het vlees bijna uit elkaar valt en de saus mooi gebonden is, mag de wildzijn stoofpot van het vuur.

Deze stoof is lekker met een goed glas wijn. (tip: kijk voor mooie wijnen in het artikel over de Loirewijnen) Je kan hem serveren met bijna alles, van frites tot lekkere aardappels van de bbq of oven als je geen bbq hebt. Wij hebben hem gegeten met een puree van zoete aardappel. Deze puree is super simpel, leg 2 uur voordat je gaat eten de zoete aardappels op de bbq en bbq hem in zijn schil. Wanneer ze zacht zijn, zijn ze gaar. Lepel ze leeg in een kom en doe er een goede klont boter en crème fraîche bij. Prak de aardappels tot een puree en breng op smaak met zeezout en zwarte peper.

Eet smakelijk en geniet van de lekkerste kerstdagen 😉

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer