Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Ik heb in de Barbershop nog nooit zoveel vraag gehad over wanneer een bepaald gerecht op de blog komt als bij deze curry. Twee geleden poste ik een foto van deze curry en iedereen was erg nieuwsgierig naar het recept. Eigenlijk was het de bedoeling dat dit gerecht later op de blog kwam, maar ik kon hem jullie dus niet langer onthouden. Het vraagt even voorbereiding omdat de kip een paar uur moet marineren, maar verder is het echt appeltje eitje om deze curry klaar te maken.

Butter Chicken Curry

wat heb je nodig voor de kip:

500 gram kipfilet, in reepjes gesneden

2 el kerrie garam masala

1/2 el paprikapoeder

gemalen witte peper/zeezout

verse gember geraspt, ongeveer een stukje van 1 cm

1 grote teen knoflook, geperst

75 gram cashewnoten, fijngemalen

1 tl uienpoeder

3 el Griekse of Turkse yoghurt

Wat heb je nodig voor de saus:

1 grote ui, fijngesneden

2 tn knoflook, fijngesneden

1 blik tomatenblokjes

1 blikje slagroom

gemalen zwarte peper/zeezout

1/2 tl kardemon

1/2 el paprikapoeder

1/2 tl kaneel

1 el sambal badjak

handje vers gehakte koriander

50 gram roomboter

1/2 el suiker

Hoe maak de kip klaar:

  • Meng de kip met alle benodigdheden voor de marinade van de kip en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast. Hoe langer, hoe lekkerder!

Hoe maak je de saus klaar:

  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft, ga je pas verder met de saus te maken
  • Verhit 50 gram roomboter in een pan en bak de uien, knoflook, paprikapoeder, kardemon, kaneel, sambal en de peper en zout tot de uien redelijk glazig zijn.
  • Voeg de kip met de marinade toe en bak de kip eventjes kort mee
  • Voeg de tomatenblokjes toe met een 1/2 el suiker en roer dit eventjes goed door elkaar
  • Voeg dan de slagroom toe en roer dit ook goed door elkaar, zodat een romige saus ontstaat
  • Leg de deksel op de pan en zet de pan op de kleinste pit en laat het 45 minuten zachtjes stoven
  • Haal de deksel van de pan na 45 minuten en roer de gehakte koriander erdoor

Serveer met rijst of naanbrood. Wat ook erg lekker is, is om er nog wat extra gehakte cashewnoten eroverheen te strooien.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.