Kapsels voor mannen met krullen 2020/2021

Kapsels voor mannen met krullen 2020

Kapsels voor mannen met krullen 2020/2021. Heel veel mannen worden eerder gek van hun krullen dan dat ze er blij mee zijn. Dat is echt niet nodig. Wanneer je haar goed geknipt en gestyled wordt, dan zijn krullen juist een sierraad voor je kapsel.

Je hebt krullen in je haar wat moet je er toch mee doen? Iedereen in je omgeving vindt ze super mooi maar jij wordt er knettergek van. In dit kapsel artikel geef ik je niet alleen inspiratie voor toffe kapsels voor mannen met krullen maar ook tips over hoe je ze onder controle houdt.

Kapsels voor mannen met krullen 2020/2021 Zo houd je ze onder controle!

Belangrijk om te weten is dat je kapsel met krullen valt of staat met een goede kapper. Niet iedere kapper / barbier heeft de juiste skills of gevoel met krullen. Krullen vragen echt om een heel andere manier van knippen dan kapsels zonder krullen. Vraag je kapper dus vooraf of hij het kan knippen en of hij het ook leuk vindt. Een kapper met passie voor krullen zorgt namelijk voor een te gek kapsel.

Wat kan je thuis doen om je krullen onder controle te houden

Wanneer je kapsel op de juiste manier geknipt is moet je het thuis nog wel goed onderhouden. Krullen kunnen de neiging hebben om te gaan pluizen. Dit kan je goed voorkomen met de juiste producten en behandelingen. Wassen is een belangrijk onderdeel. Wassen doe je niet te vaak! Was je haar 2 a 3 keer per week met shampoo en was het ook altijd met conditioner. Je kan er ook voor kiezen om de shampoo niet te gebruiken en alleen je conditioner te gebruiken. Shampoo kan het haar wat uitdrogen en conditioner verzorgt het juist. Voor de styling kies je producten uit die niet te hard worden of te vet zijn. Denk aan producten als een leave in conditioner, Paste, mouse of crème.

Hoe style je een kapsels met krullen

Water is heel belangrijk bij krullen. Je haar en dus je krullen zijn te vormen wanneer je haar nat is. Wanneer je haar opdroogt zet het haar zich vast in de vorm waarin het opdroogt. Daarna is je haar bijna niet meer te stylen. Let wel op wanneer je jouw krullen rustig hebt door het te föhnen en het is buiten regenachtig of erg vochtig, dan springen je krullen weer alle kanten op. Dit kan je voorkomen door er goede stylingsproducten in te doen. Voor krullen zijn alle producten prima geschikt maar ieder product heeft wel weer zijn eigen eigenschappen. Wax is waterafstotend wat bij nat weer super goed kan werken, nadeel van wax het is best vettig. Ga je voor een matte look of natuurlijke krul, dan is een Paste of Clay super fijn. Gel kan ook maar dan krijg je echt een wetlook krullenbol.

Inspiratie voor kapsels voor mannen met krullen 2020

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer