MuziekMuziek

Kapsels voor mannen winter 2020 / 2021: wat zijn de trends

Welke kapsels voor mannen gaan het deze winter worden? In dit artikel geef ik jullie de nieuwe trends voor de kapsels voor mannen winter 2020 / 2021. Daarnaast geef ik bij de trends ook tips over hoe je deze mannenkapsels het beste zelf in model kan krijgen.

Kapsels voor mannen winter 2020 / 2021

De winter van 2020 / 2021 staat inmiddels voor de deur. De temperatuur dendert naar beneden en de dagen worden korter. Tijd voor een ander kapsel! De zomer kapsels voor mannen mogen er weer af en het is tijd voor een tof winter kapsel. Voordat je een kapsel uitkiest kan het ook heel handig zijn eens te overleggen met je kapper / barbier over welk kapsel het beste bij je past.

De trends voor kapsels in de winter zijn altijd wat langer dan de kapsels in de zomer. Daarom is het goed niet te lang te wachten met het uitzoeken van je kapsel. Dan heb je nog even de tijd om je haar te laten groeien als het nog te kort is. De producten die je moet gebruiken kunnen ook wat verschillen per kapsels. Daar geef ik wat meer uitleg over per kapsel.

kapsels voor mannen winter 2020 en 2021

De kapsels worden langer gedragen. Dit langer is echter alleen wel selectief. Je ziet namelijk steeds meer en grotere lengte verschillen in de mannenkapsels terugkomen. Zo zie je de ouderwetse “bloempot” weer opkomen en ook het matje is met een opmars bezig. Ook de lijnen zijn duidelijker en strakker.

bloempot kapsel

  • Kapsel de bloempot: dit klinkt natuurlijk super oneerbiedig en helemaal niet hip. Toch zie je het kapsel steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Tot nu toe gaat het echt om de super trendy mannen maar het is dus gaande! Dit kapsel heeft lange bovenlengtes die naar beneden hangen. De zijkanten zijn kort tot zeer kort, waar de langere bovenlengtes er overheen vallen. De “aller coolste” onder ons dragen dit met een keiharde lijn in het haar. De styling van het kapsel is wisselend. Het kan met een wetlook gedragen worden, dit doe je met gel. Het kan ook losser en natuurlijk gedragen worden. Deze look creëer je met Sea Salt Spray, Clay of helemaal niets in het haar.
Bloempotkapsel voor mannen winter 2020 / 2021

Natuurlijk gedragen kapsel

  • Natuurlijk kapsel met krullen of slag: dit is het meest gedragen en meest gevraagde kapsel van dit moment. De bovenkant van het haar wordt langer gedragen met slag of krullen. De zijkanten van het kapsel worden naar wens korter gedragen. Hoe korter de zijkanten hoe meer gewaagder het kapsel. De krullen en slagen in het haar kan je extra laten krullen met stylingsproducten. Zorg ervoor dat wanneer je je haar gewassen hebt, je de krul in het natte haar masseert en het in de krul laat opdrogen. Daarna een beetje wax, clay of paste in het haar knijpen. Zo krijg je de mooiste krullen.
Natuurlijk kapsel voor mannen winter 2020 / 2021

De mat

  • Het matje komt terug: De mat komt weer terug en nee het is nog niet de echte Haagse mat (bekend van Nathan Rutjes) maar wel een duidelijk langere achterkant in het kapsel. Dit kan krullend of los gedragen worden. Met een extreme wetlook van gel of met een beetje Paste als je het rustig wilt houden.
Matje mannenkapsels winter 2020 / 2021

los gedragen kapsel

  • Los gedragen achterover: dit kapsel is nog een overblijfsel van de vorige trends. Echter zie je nu dat het haar steeds lossen en meer casual gedragen wordt. Ikzelf draag dit kapsel graag en heb voor de variatie zelfs wat blonde plukken in het haar gemaakt. Dit maakt het herenkapsel nog wat informeler. Dit kapsel draag je met producten die heel mat zijn of zelfs zonder producten.
kapsels voor mannen winter 2020 / 2021

Inspiratie voor mannenkapsels winter 2020 / 2021

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer