Grijs haar 2019, kapsel inspiratie voor mannen

Kapsel inspiratie voor mannen met grijs haar 2019. De tijd dat je als man je schaamde voor je grijze haren is gelukkig redelijk voorbij. Wist je ook dat grijs haar eigenlijk niet bestaat en dat het meer een mythe is. Toch zijn er nog mannen die in paniek raken zodra de eerste grijzen haren doorkomen. O nee, ik word oud, is de eerste gedachte. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Wanneer iemand grijs wordt is erfelijk bepaald. Bij de één is dat al rond hun 20e levensjaar, bij een ander pas als ze ver in de 80 zijn en natuurlijk alles wat hier tussen zit.

Mannen met grijs haar 2019

Bij mij in de B4men Barbershop krijg ik nog regelmatig de opmerking  ‘knip alleen mijn grijze haren maar af’ en mannen die zich nog een klein beetje moed willen inpraten zeggen dingen in de trant van ‘liever grijs dan helemaal kaal’. Ik snap niet waarom sommige het zo erg vinden om grijs te worden en als ik de vrouwen in mijn omgeving hoor vinden zij het juist heel mooi. Omarm dus juist die grijze lokken en wees er trots op. Ben je nu wel op leeftijd en grijzend, dan kan je er nog steeds hip en goed uitzien. Tegenwoordig hoef je er niet oud uit te zien en hoef je je ook niet oud te voelen. Ik heb daar bijvoorbeeld het volgende artikel over geschreven: Mannen op  leeftijd hoeven niet oud te zijn, kapsel en fashion tips!

Verzorging grijs haar

Grijs haar 2019 vereist wel iets meer verzorging dan bijvoorbeeld blond of bruin haar. Grijs haar is namelijk droger en stugger van structuur.  Gebruik daarom echt een goed verzorgende shampoo en regelmatig een conditioner. Wil je je haar helemaal goed verzorgen, neem dan ook eens voedende haarmasker. Je zal echt merken dat als je je haar goed verzorgt, je het ook makkelijker kan stylen. Grijs/wit haar heeft tevens de neiging om een gele gloed te krijgen. Hiervoor zijn er zilvershampoo’s verkrijgbaar, die de gele gloed uit het haar verwijderen en je dus echt mooi grijs blijft.

kapsel inspiratie mannen met grijs haar

Vanwege onduidelijk regelgeving kan ik mijn Pinterest foto’s over verschillende kapsels niet meer delen op de blog. Wil je meer inspiratie op het gebied van grijze kapsels? Neem dan een kijkje op de B4men Pinterest Pagina.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Written by Jan Willem Huffmeijer