Wat hebben mannen toch tegen grijze haren. Als barbier krijg ik veel opmerkingen te horen als ‘knip alleen mijn grijze haren maar af’ en mannen die zich nog een klein beetje moed willen in praten zeggen dingen in de trant van ‘liever grijs dan helemaal kaal’. Ik snap niet waarom sommige het zo erg vinden om grijs te worden en als ik de vrouwen in mijn omgeving hoor vinden zij het juist heel mooi.

Grijs Haar model geknipt door mijzelf B4men Barbershop:

image

Patrick geknipt door Jan Willem Huffmeijer B4men Barbershop.

image

Patrick geknipt door Jan Willem Huffmeijer B4men Barbershop.

Bestaat grijs haar

Iets wat mij altijd heeft verbaasd is het feit dat bijna geen man of vrouw weet dat grijze haren eigenlijk helemaal geen grijze haren zijn! Huh!!?? Hoe bedoel je dat nou weer? Maar je ziet toch grijs haar!! Grijs haar is een heel mooi voorbeeld van gezichtsbedrog. Zodra je ieder haartje los van elkaar bekijkt, is een haar gekleurd (met pigment) of wit (zonder pigment). Er zal niet één grijze haar tussen zitten. Wanneer je het haar dan mengt, bepaalt de verdeling van het aantal witte en gekleurde haren hoe grijs het eruit ziet. Zodra je veel gekleurd haar hebt en daar komen een aantal witte haren doorheen, dan zal het donker grijs lijken. Naarmate er meer witte haren komen en het aantal gekleurde haren afneemt, lijkt het haar steeds witter te worden.

grijs haar1

Mannen met donker haar worden sneller grijs

Nee, mannen met donker haar hebben het “probleem” dat het contrast tussen de witte en het donkere haren groter is. Ook heeft haaruitval niets met het grijs worden te maken. Beide komen het meest voor bij mannen die boven de 35 zijn en lijkt het dus soms samen te gaan. Echter zijn het andere processen en staat grijs worden en haaruitval dus los van elkaar. Op welke leeftijd we grijs worden is erfelijk bepaald, voor sommige mannen (ook vrouwen) kan het grijs worden al op heel jonge leeftijd starten.

Mooi grijs is niet lelijk

grijs haar Gevonden op buzzfeed

Gevonden op buzzfeed

grijs haar Gevonden op chosenmodels

Gevonden op chosenmodels

grijs haar Gevonden op leatherjock

Gevonden op leatherjock

Grijs haar Gevonden op madamenoire

Gevonden op madamenoire

grijs haar Gevonden op maxtalent

Gevonden op maxtalent

grijs haar Gevonden op pophaircuts

Gevonden op pophaircuts

grijs haar Gevonden op victorhugohair

Gevonden op victorhugohair