MuziekMuziek

K.O.I, King Of Indigo. jeans zoals jeans bedoeld is.

Niet zo heel lang geleden was ik op bezoek bij U-PR(een pr bureau), altijd leuk om even rond te kijken naar de merken die zij vertegenwoordigen. Zo kwam het dat ik tegen K.O.I ofwel Kings Of Indigo aanliep. Ik was direct verliefd op het merk, heel gave kleuren en erg mooie jeans. Niet alleen de kleding van KOI is te gek, ook het verhaal achter de kleding is erg mooi.
koi

Het verhaal van K.O.I, Kings Of Indigo

Laat ik beginnen met de naam K.O.I, het staat echt voor die mooie karper uit Japan. De oprichter van het merk Tony Tonnaer’s had deze vis op zijn arm getatoeëerd te nagedachtenis aan zijn moeder. De koi karper staat voor geluk, liefde en voorspoed. Ook de eigenschappen van de koi karper zijn erg belangrijk voor het merk. De koi zwemt graag tegen de stroom in, dit past natuurlijk helemaal bij de jeans lifestyle. De naam K.O.I is dus wat mij betreft helemaal op zijn plaats. Wat ik verder echt super tof vind is dat het ‘gewoon’ een Nederlands merk is!! Waar een klein landje groot in kan zijn!! Nederland doet het erg goed in de wereld van de jeans en K.O.I is weer een heel goede toevoeging in dat rijtje. In 2010 in Amsterdam is K.O.I begonnen en zijn sindsdien niet meer te stoppen.

KOI-1

K.O.I en indigo

De natuurlijke manier van het indigo dippen is een van de oudste methodes om kleur aan kleding te geven. De kleding van K.O.I wordt geverfd in Jaipur, India. De oorsprong van het natuurlijk indigo kleuren ligt ook hier. In Jaipur kleuren zij ook nog in de puurste vorm,  de stoffen worden geweekt in water en daarna in een bad met de kleurstof van de Indigofera Tincoria gedoopt. Op deze manier krijgt de stof de meest diepe indigo kleur. Bij K.O.I maken ze ook gebruik van andere stoffen en omdat iedere stof weer anders reageert op deze manier van dippen ontstaan er veel verschillende kleurschakeringen.

FW14_KOI_shuttleloom_selvage

Het onderhoud van je jeans

Een jeans van K.O.I is gemaakt om lang mee te gaan. Naarmate een jeans ouder wordt, wordt hij ook steeds mooier. Je eigen pasvorm komt erin en ook ontstaan er slijtage plekken die jou jeans echt die van jou maken! Om een jeans lang mee te laten gaan heeft hij wel goed onderhoud nodig! Hoe je dit het beste kan doen heb ik pas in een artikel beschreven als je dit wilt checken klik hier. Nu wordt het tijd om een paar gave stukken uit de collectie aan jullie te showen.

FW14_K.O.I_Men_1_Alistair natural indigo dye_79,95EUR

FW14_K.O.I_Men_12_David Japan dry Selvage_249,95EUR

FW14_K.O.I_Men_14_Galan Mid Vintage_259,95EUR

FW14_K.O.I_Men_15_Galan Repair_219,95EUR

FW14_K.O.I_Men_25_John Veggie Panel Patched_159,95EUR

FW14_K.O.I_Men_26_Jonathan natural indigo dye 18oz canvas_219,95EUR

FW14_KOI_Kings_sweater

FW14_KOI_donny_isabella

FW14_KOI_donny_black

 

Ook aan de kleine indigo fans is gedacht bij K.O.I

FW14_KOI_baby_koi

FW14_KOI_babyko_feet

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer