MuziekMuziek

Bierblik kip van B4men.nl. Lees en maak kans op 1 van de Warsteiner BBQ Pakketen.

Naast al die grote stukken vlees op de BBQ is het soms ook eens lekker om te kiezen voor een lekker kippetje. Natuurlijk niet gewoon een filetje, B4men zou B4men niet zijn als we het niet net even anders doen. Vandaag gaan we de hele kip op een bierblik maken, heel veel beter dan dit wordt het natuurlijk niet. Vlees, BBQ en Bier wat wil je als man nog meer??!! Nu is alleen BBQ’en niet echt gezellig dus heeft Warsteiner voor de lezer van B4men 3 BBQ pakketten beschikbaar gesteld en die zijn te winnen, Hoe? Dit lees je onderaan dit artikel, we gaan eerst even de kip bereiden 😉

P6201342

Wat heb je nodig voor de Bierblik kip

1 hele scharel kip

1 Warsteiner bierblik

Chicken rub van LetzQ (andere mag natuurlijk ook maar deze is echt wel heel erg lekker)

P6201343 P6201348 P6201349 P6201351

Hoe maak je de Bierblik Kip klaar

  • Maak voorzichtig met je vingers ruimte tussen het vel en het vlees van de kip
  • Breng nu een ruime hoeveelheid chicken rub aan onder het vel
  • Zet de kip goed gekruid even terug in de koelkast
  • Steek nu de BBQ aan en breng hem naar een temperatuur van rond de 120gr.
  • Wanneer de BBQ op temperatuur is, zet de kip dan met zijn gat op een geopend bierblik (vergeet niet eerst een paar slokken bier uit het blik te drinken)
  • We garen de kip indirect in het midden van de BBQ tot een kerntemperatuur van 75 graden in de borst en 80 op de dijen.
  • Wanneer de kip wat te hard gaart kan je de kip wat inpakken met aluminiumfolie
  • Voordat we gaan aanvallen is het belangrijk de kip even te laten rusten, ongeveer 10 minuten is voldoende (dek niet af met folie anders blijft het velletje niet knapperig)

P6201357 P6201359 P6201363

Deze kip heeft bij ons in het gezin een favoriete rol opgeëist. Voor iedereen is het juiste stukje, voor Marie-Louise die niet van kluiven houdt zijn er heerlijke borststukken die echt botermals zijn. Voor de kids en mijzelf zijn er de poten en de vleugels…lekkerder wordt het niet. Frietjes, biertje en een paar lekkere sausje erbij en we zijn klaar. Eet smakelijk!!

P6201364 P6201366

Win 1 van de 3 BBQ Pakketten van Warsteiner

Voor een goede bierblik kip heb je natuurlijk wel een goed bierblik nodig. Warsteiner heeft het perfecte blik en zij hebben er gelijk maar een heel BBQ pakket van gemaakt en deze kan jij winnen. Dit moet je ervoor doen:

Winnaars worden zondag 10 juli bekend gemaakt en krijgen persoonlijk bericht.

 

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer