MuziekMuziek

Jim Beam Black, Whiskey van de maand maart!

In onze conclusie van de proefnotitie van Jim Beam Bourbon als whiskey van de maand december schreven wij al verlekkerd uit te kijken naar Jim Beam Black.

Inmiddels hebben wij hem geproefd en wij moeten constateren dat deze straight Kentucky bourbon whiskey ons niet heeft teleurgesteld. Wat wij over zijn jongere broer schreven wordt bij Jim Beam Black flink overtroffen.

Om ons geheugen nog even op te frissen; Jim Beam is gevestigd in Clermont, Kentucky, U.S.A..Hier verkocht Jacob Boehm in 1795 zijn eerste whiskey onder de naam “Old Jake Beam Sour Mash”. Maar pas 10 jaar later was zijn bourbon zo geperfectioneerd dat hij hem onder de naam Jacob Beam ( Jacob Boehm op z’n Amerikaans en later veranderd in Jim Beam) op de markt bracht.

De whiskey’s van Jim Beam zijn echte Kentucky bourbon whiskey’s omdat ze aan de wettelijke eisen die daarvoor gesteld zijn voldoen. De mash bestaat uit een mengsel van tenminste 51% en maximaal 79% mais aangevuld met gerst en rogge. De distillaten rijpen meer dan 2 jaar in nieuwe vaten die gemaakt zijn van het hout van de Amerikaanse witte eik en ze zijn licht ingebrand.

Jim Beam Black proefnotitie:

DSC02221Jim Beam Black rijpt minstens 6 jaar en wordt gebotteld op 43% alcohol.

Kleur: Prachtige ambergouden kleur.

Geur: Zeer aangename geur van mais met een vleugje rogge, vanille, eikenhout, karamel.

Smaak: Mooie volle wat stevige en iets zoete smaak. De heerlijke aroma’s van kruiden, noten en eiken dansen op je tong.

De afdronk is zacht en ietsje peperachtig wat hem tevens lekker pittig maakt. Je blijft het op een hele aangename manier lang proeven.

Conclusie: Deze premium bourbon whiskey is een feestje voor je smaakpapillen en bewijst maar weer waarom Jim Beam de meest gekochte bourbon ter wereld is.

Wij gaan zeker ook hun andere bourbon whiskey’s proeven. Dus het verhaal over Jim Beam gaat zeker nog verder.

Meer weten over Jim Beam klik hier.

Geschreven door Jos HuffmeijerLe Nez Promotion

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer