Highland Park Freya, de schoonheid geproefd.

Als wij de omschrijvingen van de godin Freya mogen geloven gaat het om een heel mooie en machtige vrouw. Ook staat zij bekend als vruchtbaarheidsgodin en dat zij een goed gevecht zeker niet uit de weg ging.

Kortom het gaat om een heel bijzonder vrouw die zich verplaatste in een strijdwagen die werd voortgetrokken door twee boskatten die symbool staan voor haar magie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Highland Park hun 3e fles whisky uit de “Walhallacollectie” naar deze prachtige en bijzondere liefdesgodin heeft vernoemd. Het Vikingschip met deze fantastische Highland Park whisky meerde gisteren af in Amsterdam.

Highland Park

Highland Park is gevestigd op Orkney Island en is de meest noordelijk gelegen Schotse whiskydistilleerderij. Orkney’s woeste gronden, steile rotswanden en oude religies maken het een eiland vol mysterie en anekdotes. I

n combinatie met de wind, regen en kou ontstaat de perfecte basis voor één van ’s werelds beste single malt whisky’s. Het is dan ook goed te begrijpen dat al die verhalen en mysteries Highland Park hebben geïnspireerd om een collectie heel bijzondere whisky’s op de markt te brengen die symbool staan voor deze mythes.

Na de donderslag van de machtige Thor en de rokerige dynamiek van onruststoker Loki is er nu de betoverende charme van de Noorse liefdesgodin Freya. De whisky dankt haar karakter aan de vakkundigheid van Max McFarlane om de persoonlijkheid van Freya tot leven te laten komen in een single malt.

De whisky heeft minimaal 15 jaar gerijpt op uitsluitend bourbonvaten en is gebotteld op 51,2% alcohol. Evenals haar broers maakt Freya haar opwachting in het bekroonde houten frame, gebaseerd op een Vikingschip.

Proefnotitie van de Highland Park Freya (deze keer wel zelf geproefd)

DSC02251
Highland Park Freya

-Geur: In de geur van Freya zijn de heerlijke houttonen van de bourbonvaten duidelijk aanwezig. De bloemenaroma’s geven de mooie Freya haar lichte vrouwelijke rondingen.

-Smaak: Het eerste wat opvalt in de smaak is haar fruitigheid, vooral de tonen van citrus, bosbessen en framboos geven freya een licht zoete touch. Een maal binnen in de mond komt de bloeddorstige kant van freya naar boven, turf en een vleugje kokos doen je watertanden.

-Afdronk: De afdronk geeft het complexe karakter van Freya goed weer, krachtig, elegant, kruidig en toch heel zacht. Freya zal je niet snel laten gaan, de smaak van turf en kokos blijven lang in je mond aanwezig.
Kortom de verleidelijke Freya komt naar je toen als het noorderlicht. Eenmaal bij je aangekomen weet ze je te verleiden met haar schoonheid en kracht. Om je vervolgens in extase achter te laten.
Highland Park Freya is te koop voor een Consumentenadviesprijs: €179,99

DSC02226
Highland Park
DSC02228
Highland Park\
DSC02230
Sietse Offringa
DSC02244
Highland Park Freya
DSC02263
Highland Park Freya

Voor meer informatie klik hier

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer