Je lijf scheren met Gillette Body.

Het scheren van je lijf. Het scheren van je lijf is inmiddels het taboe voorbij toch?? Nou, echt heel open zijn we er ook niet over…..maar inmiddels scheert 50% van de mannen zijn lichaam. Zelf scheer ik ook alles, waarom zou ik hier niet eerlijk over zou zijn….geen idee! Ik vind het hygiënischer en ook een stuk mooier.

Scheren van je lijf lastig

Gillette heeft sinds kort een nieuw scheersysteem speciaal voor je body. Dat vraagt om een review!! Ik ben inmiddels 17 jaar barbier en heb de nodige ervaring met scheermessen, maar ook ik ondervind soms problemen bij het scheren van mijn eigen lichaam.

Oksels zijn moeilijk glad te krijgen vanwege de verschillende huidtypes en de lastige rondingen. Qua rondingen wint de schaamstreek het in moeilijkheidsgraad. De huid van de balzak kan erg kwetsbaar zijn en de ronding in de lies is ook erg moeilijk te scheren.

Gillette heeft nu een ronde scheerkop gemaakt die het scheren van juist deze plekken makkelijker zou maken. Makkelijker scheren zorgt voor minder irritatie en kan je dus zonder bultjes en rode plekken het strand op.

DSC03895
Mijn Gillette Body Pakket.

Review van het Gillette Body Scheersysteem

Om te beginnen vind ik het nieuwe mes stoer en  mannelijk. Ik zal mij niet snel vergissen in het mes van mij of dat van mijn vrouw, als ik s’ochtends onder de douche sta. Ik moest wel even wennen aan de grip, het lijkt alsof hij is gemaakt voor kleine handen.

De grip is onder de douche echter perfect en wanneer je staat te scheren met natte handen en zeep, is die grip juist een verademing!! Het zorgt voor controle over je mes en je maakt zo minder rare bewegingen en dus minder wondjes.

Verder scheert hij echt super lekker, de kop is heel flexibel wat ervoor zorgt dat hij je liesstreek ook echt makkelijk uitscheert. Iets wat ik wel mis is een houdertje die je op de muur kan plakken……Dan hoef je je mes niet neer te leggen.

Body scheertips

Om irritatie te voorkomen is het belangrijk dat je je lichaamsharen zachter maakt. Je lichaamsharen zijn van zichzelf namelijk erg stug en hard, nog harder dan je baardharen.

Hieronder volgen een paar tips om je lichaamsharen zachter te maken:

– Neem een warme douche.

– Gebruik de juiste scheergel voor onder de douche

– Kies het juiste mes – Gillette Body is een goede optie.

– Scheer bewust, wees voorzichtig!! Niet drukken op het mes en niet aan je mes trekken. Laat echt het mes de haren afscheren!!

– Spoel na met koud water

– Dep je huid droog en wrijf niet te hard

– Smeer je huid in met een goede bodylotion

– Gebruik ter afsluiting eventueel Aluin als je toch een paar wondjes hebt. Aluin desinfecteert en is ontstekingsremmend.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer