MuziekMuziek

Head & Shoulders en kappers: een moeilijke combinatie!

Head & Shoulders en Kappers

head-shoulders-logo

 

Als kapper leer je bijna standaard dat Head & Shoulders het slechtste is dat je kan gebruiken. Waarom??? het zou verschrikkelijk agressief zijn en daardoor heel slecht voor je haar en hoofdhuid. Ook voor mij is dat niet anders, ik weet niet beter dan dat Head & Shoulders echt not done is. Voordat ik verder ga over dit artikel wil ik jullie laten weten dat dit zeker GEEN gesponsord artikel is! Anders zouden jullie denken dat ik hiervoor betaald wordt. Wel heb ik laatst een pakket met shampoo opgestuurd gekregen om eens uit te proberen.  Dit zat in het pakket:

-Head & Shoulders Voor Mannen
-Head & Shoulders Active Sport
-Head & Shoulders 2-1 Classic

Is Head & Shoulders nu echt slecht

Laat ik voorop stellen dat ik geen chemicus ben en dus niet goed kan beoordelen of de ingrediënten wel of niet goed zijn. Ik beoordeel deze shampoo dus louter op mijn eigen ervaring. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit met zoveel moeite een review heb geschreven. En de reden is dit : Head & Shoulders doet bij mij wat het moet doen. Ik was dus eigenlijk best tevreden over deze shampoo. Ik heb echt werkelijk geen shampoo zo kritisch getest als deze. Als kapper/barbier heb ik heel veel shampoos gezien en getest. Ik kan dus best een aardig vergelijkend warenonderzoek doen.

Mijn Hoofdhuid

Ik word al jaren geplaagd door een gevoelige  en schilferige hoofdhuid. Ik weet hoe vervelend het kan zijn wanneer je een sollicitatie of een belangrijke meeting hebt en je het gevoel hebt constant op je schouders te moeten kijken of je niet helemaal onder de roos zit. Daar wil je dus graag van af. Heel belangrijk is het om te weten of het echt roos is of niet. Vraag je kapper / barbier of hij even wilt kijken, hij kan het goed beoordelen. Ik vind het vervelend dat wanneer iemand mij om hulp vraagt, ik zelf moeite heb om het probleem bij mijzelf onder controle te krijgen. Het is dus heel belangrijk om te weten dat niet iedere hoofdhuid hetzelfde is en dat niet iedere shampoo hetzelfde is. Wat bij iemand geweldig werkt kan bij iemand anders helemaal niet helpen.

Nu mijn ervaring met Head & Shoulders

Ik heb nu een aantal weken gewassen met Head & Shoulders en het resultaat mag er wezen, ik heb geen last meer van roos. Hoe en waarom geen idee maar het werkt. Ook hoor je vaak dat Head & Shoulders heel agressief is. Mijn hoofdhuid is vrij gevoelig en ik heb echt geen probleem gehad met mijn huid. Tja volgende punt van kritiek, het lost alleen tijdelijk op en wanneer je stopt komt de roos weer heel hard terug. Ook dat zal best waar zijn…..maar bij heel veel andere anti- roos shampoo’s wordt bij mij de zichtbare roos niet eens opgelost!! Dus ik krijg het niet terug, omdat het niet weg is geweest. Ik heb bij mij in de Barbershop echt hele goede shampoo’s en zij werken bij anderen personen echt heel goed. Dat houd ik bij mijn klanten natuurlijk scherp in de gaten en ik zie de resultaten. Ik ga dus zeker geen andere shampoo afschrijven. Datzelfde doe ik dus voortaan ook niet meer met Head & Shoulders.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
3 comments
  • Ik heb bij klanten wel degelijk de agressieve invloeden gezien van dit product en wat je zei het is een tijdelijke oplossing,heb altijd het idee gehad dat het de roos camoufleert.
    Ik ben een voorstander van nioxin alleen P&G heeft het overgenomen en gelijk uit de handel genomen omdat hun head&shope

  • Ik snap wel waarom kappera denken dat het agressief zou moeten zijn. Ik gebruik het regelmatig wanneer ik teveel stapeling heb van het verven. Ik doe het op droog haar en laat het met een hansdoek erover een paar uur intrekken. Dan gewoon wassen. Niet alleen is de stapeling weg ook het haar glanst m

  • Hi, Ik heb mijn haar nu 3 maal gewassen met head and shoulders shampoo. Ik heb/had geen roos maar las op het internet juist dat het 2016’s best beoordeelde shampoo is. Mijn haar is super schoon en blijft ook veel langer schoon en niet vettig..maar ik heb ongelofelijk veel last van een droge en zeer gevoelige hoofdhuid ( tijdens het wassen een koude tinteling en na het wassen droog en branderig ) Ik ben nu direct gestopt met het gebruiken en hoop dat dit gevoel snel weer weg gaat. Hebben de kappers tips tegen dit kwaaltje?!

Written by Jan Willem Huffmeijer