MuziekMuziek

Je haar wassen met koud, heet of warm water???

korte herenkapsels

 Je haar wassen met koud, heet of warm water???

Er zijn heel veel mensen die hun haar met veel te heet water wassen omdat ze het idee hebben dat hun haar dan goed schoon wordt. FOUT!!! Te heet wassen is slecht voor je hoofdhuid, waardoor je haar beschadigd raakt en waardoor je haar uitdroogt. Gevolg is dat je binnen no- time met een bos sto rond loopt, je haar ziet er dan dof en vaak pluizig uit…zo wil je niet dat je haar eruit gaat zien.

Er zijn echter ook veel mensen die hun haar met koud water wassen omdat dat ervoor zou zorgen dat je haar er gezond en glanzend uit gaat zien. FOUT!!! Althans voor een gedeelte. Koud water zorgt ervoor dat je haarschubben dicht gaan, waardoor je haar er wel degelijk gezond en glanzend uitziet. MAAR…..koud water zorgt er niet voor dat je haar en hoofdhuid ook goed schoon wordt. Het nadeel van koud water is dat het niet goed ontvet en een ander (groot) nadeel is dat het niet prettig aanvoelt, veel mensen krijgen zelfs hoofdpijn van het wassen met koud water.

De juiste temperatuur om je haar te wassen is lauwwarm water!!!

Lauwwarm water zorgt ervoor dat je shampoo goed zijn werk kan doen en je haar en hoofdhuid dus goed ontvet worden, tevens zorgt lauwwarm water ervoor dat het wassen van je haar prettig aanvoelt.

Uiteraard is het belangrijk om een goede shampoo te gebruiken die bij jou haar “soort” past, laat je hierbij goed  adviseren door je kapper. Als je niet de juiste producten gebruikt, dan is het uberhaupt al lastig om je haar er gezond uit te laten zien. Ook het gebruik van een conditioner zorgt ervoor dat je haar er glanzend en gezond uit gaat zien.

In een volgend artikel leg ik jullie het gebruik van shampoo en/of conditioner uit.

Written by
Jan Willem Huffmeijer

Als barbier ben ik al heel veel jaar bezig om mannen letterlijk mooier te maken. Via mijn blog B4men probeer ik niet alleen je haar mooier te maken maar ook je leven. Mijn passie voor uiterlijke verzorging combineer ik graag met de innerlijke verzorging. Ik schrijf graag over de onderwerpen die jij leest. Veel plezier op mijn blog voor mannen.

View all articles
Leave a reply
Written by Jan Willem Huffmeijer